Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Başbakanlık önünde zincirli eylem

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Taşeron işçilerin Başbakanlık önünde yaptığı eylemde, “Köle değil, emekçiyiz.” vurgusu yaptı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başbakanlık önünde günlerdir eylem yapan taşeron işçi üyelerine destek için Başbakanlık önünde eylem yaptı. Eylemde, toplu iş sözleşmesi vurgusu yapıldı.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE ZİNCİRLİ EYLEM

“Başbakan duy sesimizi… Taşeron sistem, köleliktir.” sloganıyla eylem yapan sendika, Başbakanlık önüne zincirlerle gitti.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kurulu gündeminde, taşeron işçiliğinin hakkı olan toplu iş sözleşmesi yoktur. Bu işçiler, devlet hademesidir. Bu işçiler, Kamu-İş’te örgütlüdür. Yasal hakları olan toplu iş sözleşmesini istiyorlar. Devlet, devletse bu insanlara sahip çıkacak. Aylardır bu insanları ödemeyen şirket, bugün bu insanları ödeyecekmiş. Bu para, emeğin karşısında fazlasıyla hak ediliyor. Haklarımız yasal primler de yatırılmadı. Kölelik sistemi bitmiştir.

“EMEĞİ SÖMÜRDÜNÜZ, EMEKÇİYİ TEHDİT ETTİNİZ…”

2008’de başlayan taşeron sistemine artık geçit vermeyeceğiz. Hükümet edenler böyle bilecek. Bu memlekette taşeronculuğu yapamadınız, emeğe saygılı olmadınız, emeği sömürdünüz, emekçiyi tehdit ettiniz, emekçiden hep aldınız, hep cezalandırdınız” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu