Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Karar var ama halen videoya erişim mümkün!

Bilişim Suçları Yasası kapsamında başvuru yapılarak ilk kez bir video için erişim engeli kararı verildi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

YouTube platformunda Cenk Hoca tarafından yayınlanan bir video için Cumhurbaşkanlığı erişim engeli talebinde bulundu, mahkeme savcılık tarafından yapılan talebi onayladı. İlk kez Bilişim Suçları Yasası’ndan bir video için erişim engeli kararı üretildi. Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, alınan kararın birkaç saat içinde uygulanacağını, internet sağlayıcıları ile görüşmenin tamamlandığını aktardı.

İngiltere’den KKTC’ye gelmek isteyen ve çifte PCR uygulamasından dolayı adaya giriş yapamayan Cenk Hoca isimli kişi, YouTube kanalından video yayınlayarak yaşadıklarını anlattı, çifte PCR testi uygulamasını protesto etti. Cenk Hoca, yayınladığı “3 Gün İstanbul’da Kaldım, Akıncı Sağolsun” başlıklı videoda aynı zamanda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ve barış taraftarlarına da hakaret içeren ifadelerde bulundu. Ağır hakaretlerden dolayı Cumhurbaşkanlığı harekete geçerek söz konusu video için erişim engeli istedi.

Bilişim Suçları Yasası’ndan hareketle savcılık tarafından yapılan başvuru neticesinde şikayete konu olan video için erişim engeli kararı alındı. Bu karar ile birlikte ilk kez Bilişim Suçları Yasası’na dayanılarak bir karar üretildi.

Video 3 günde 26 binden fazla kişi tarafından izlendi.

ESANDAĞLI: İLK KEZ ERİŞİM ENGELİ KARARI VERİLDİ

Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı da sosyal medya hesabından söz konusu kararla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Bir bilgilendirme… Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi, YouTube’da paylaşılan ağır hakaret ve küfür içerikli bir videoya Bilişim Suçları Yasası uyarınca ( ilk kez) erişimin engellenmesi yönünde emir verdi.”

Hasan Esendağlı, savcılığın Youtube’dan Cenk Hoca’ya ait iki video için erişim engeli istediğini ve bunlardan ikincisi ile ilgili küfür içerikli olduğunun saptandığını, diğer videonunsa ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği için erişim engelleme kararı verilmediğini belirtti.

KİŞMİR: BU ADAMIN TEDAVİYE İHTİYACI VAR

Konuyla ilgili bir açıklama da Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’den geldi. “İkinci video var, hala erişime kapatılmadı, adamın mutlak tedaviye ihtiyacı var ki birinci video yetmemiş ikinciyi çekmiş!.. Kendisine tavsiyem parmağını ters çevirmesidir!.. Yalnız yasayı bu gibi durumlara karşı çıkartılmış gibi gösterme ve indirgeme çabası kısır bir düşüncedir… Küfürle fikir aynı kefededir ve bu özgürlükler için büyük tehdit içermektedir… Yani demem o ki, bu yasa delileri tedavi edip akıllandırmıyor…”

Kaynak: Yenidüzen

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu