Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşetSiyaset

AB, Belarus’a yaptığı yaptırımları genişletiyor

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, göçmen krizi nedeniyle Belarus'a daha fazla yaptırım uygulanmasında anlaştı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, göçmen krizi nedeniyle Belarus’a daha fazla yaptırım uygulanmasında anlaştı. 

BBC’ye konuşan Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, AB’nin göçmenlerin seyahatine yardımcı olan kişi ve kurumlara yaptırım uygulamaya karar verdiğini söyledi. 

Polonya-Belarus sınırındaki krizle ilgili olarak Rusya’yı suçlayan Kofod, “Rusya istese bu krizi başlamadan durdurabilirdi. Bunu yapmadılar ve Rusya ile Belarus için kriz daha büyük hale geldi. Minsk ile Moskova arasındaki bağlantıları biliyoruz” dedi. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise “Önümüzdeki günlerde kesinleşecek yeni bir yaptırım paketi üzerinde anlaştık. Yaptırımların kapsamını genişleterek, savunmasız göçmenleri istismar etmekten ve AB’ye yasa dışı sınır geçişlerini kolaylaştırmaktan sorumlu olanları hedef alabileceğiz” diye konuştu. 

İngiltere’de ise Reuters haber ajansına konuşan bir Başbakanlık sözcüsü, “Lukaşenko rejiminin eylemlerinden sorumlu tutulması için Avrupalı ortaklarımızla dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı. 

(L.G.) 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu