GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

“Siz” olarak hazırım

Demokrat Parti Girne 1. Sıra Milletvekili adayı GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, ‘Olumsuzluklara karşı ülke geleceğine bir yön vermek ve yeni nesiller için’ toplumdan görev talep etti

Demokrat Parti Girne 1. Sıra Milletvekili adayı GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, ‘Olumsuzluklara karşı ülke geleceğine bir yön vermek ve yeni nesiller için’ toplumdan görev talep etti

“ÜZERİMİZDEKİ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM”… Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve başarılı iş insanı Serhat Akpınar, siyaset dünyasına adım atma kararı aldı. 23 Ocak 2022 Erken Genel Seçimi’nde Demokrat Parti’den 1. Sıra Girne Milletvekili adayı olan Serhat Akpınar, adaylık açıklamasında “Olumsuzluklara karşı ülke geleceğine bir yön vermek ve yeni nesiller için görev almaya hazır olduğunu vurguladı. “Üzerimizdeki sorumluluğun önemini ve içerisinde bulunduğumuz kırılgan sürecin ağırlığını en iyi bilenlerinizdenim” diyen Akpınar, “Siz olarak sizin gücünüzle ve bizim için sizden görev talep ediyorum” dedi.

“BENİM GAİLEM KKTC”… “Değerli ailem ve bizleri var eden değerli halkımız, sizden doğan, sizlerle yıllardır tüm zorlukları birlikte yaşayan, göğüs geren, mücadele eden, kendi gerçekliğimizi yaşayan bizler; Ülkemizde var olan tüm yönetimsizliklere, yaşanan ve var olan olumsuzluklara karşı, siz ve sizin sesi, sizlerin gücü olarak, sizlerin izniyle, geleceğimize yeni bir yön vermek, çocuklarımız, yarınlarımız olan gençlerimiz için, doğacak ve içimizden yaşam bulacak yeni nesillerimiz için görev almaya hazırım” sözleriyle topluma seslenen Serhat Akpınar, yıllardır gailesi olan KKTC için çalıştığını ve ürettiğini ifade etti. Akpınar, “Sizlerin karşısına, ülkemizde yükseköğretim alanını var eden ilk üniversiteleşme hareketini başlatan ve üniversite kurmanın ötesine geçerek tüm dünyada ülkemizin tanınmasına katkı veren kişi olarak yani ben ‘siz’ olarak hazırım” mesajını verdi.

SERHAT AKPINAR KİMDİR?

Serhat Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Yaklaşık 40 yılını Kuzey Kıbrıs’ta ve Dünya’da Yüksek Öğrenimin başlaması, gelişmesi ve ilerlemesine adamıştır. Bu süre zarfında Girne Amerikan Üniversitesi dışında Moldova Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Kazakistan’da Nursultan Nazarbayev Üniversitesi’nin kurulmasına öncülük etmiştir. İngiltere, Hong Kong, Singapur, ABD ve Sri Lanka’da öğrenci değişimi için uluslararası kampüsler kurulmasını sağlamıştır. Yakın zamanda Türkiye’de Uluslararası Havacılık ve Uçuş Okulu Kurmuştur. Kariyeri boyunca, yükseköğrenim ve kültürlerarası ilişkileri ilerletme konusundaki katkıları ve başarılarından dolayı çok sayıda ulusal ve uluslararası kurum tarafından ödüllendirilmiştir.

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İngiltere’de İşletme üzerine tamamlayan Akpınar, ayrıca Galiee College / Harvard University Extension School’dan Yüksek Öğrenim Liderliği ve Yönetimi konusunda uzmanlık eğitimi almıştır. Eğitimi sırasında Tel Aviv Üniversitesi, Haifa Üniversitesi, Kudüs İbrani Üniversitesi ve Weizmann Enstitüsü’nde de çeşitli eğitimlere katılmıştır.

1985 yılında henüz 22 yaşındayken Girne Amerikan Üniversitesi’ni kurdu. Kısa bir süre sonra Washington DC’deki Southeastern Üniversitesi ile çift diplomalı bir işbirliği başlattı ve Southeastern Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü’nü kurdu. 1996 yılında Kuzey Kıbrıs, Orta Asya ve Asya Pasifik’te City University Washington’ın online programlarına başladı. Aynı zamanda, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kazakistan’daki ilk jenerik kampüsünü de kurdu.
1999 yılında National American University South Dakota ile birlikte British Telecom ve Fantastic Cooperation ile birlikte ilk uydu tabanlı çevrimiçi eğitim hizmetini başlattı. National University San Diego’ya Orta Doğu ve Orta Asya Bölge Direktörü olarak atandı.

2003 yılında Kazak Spor ve Turizm Akademisi’nden, Taekwondo ve Doğu Savaşları Fakültesi’nden Profesörlük ünvanına yükseltilmiştir. Akpınar aynı zamanda Ulusal Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesidir.
2009 yılında Nursultan Nazarbayev Üniversitesi’ni kuran 11 kurucu üyeden biri oldu. Bugün Kazakistan’ın dünyadaki en önemli yükseköğretim kapısı olarak yerini almıştır. Serhat Akpınar ayrıca NAHT (Ulusal Baş Öğretmen Birliği İngiltere) üyesidir. ECIS (Avrupa Uluslararası Eğitim Konseyi) tarafından Uluslararası eğitimci olarak ödüllendirilmiştir.

2013 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile KKTC Gezici Büyükelçisi olarak atanan Akpınar, gerek eğitim bazında gerekse KKTC’nin uluslararası alanda tanıtımı için diğer ülkelerle etkin ilişkiler kurmak amacıyla her yıl sayısız ülkeyi ziyaret etmektedir.

Sivil toplumda da aktif bir birey olarak, Akpınar, İsviçre merkezli DMW Diplomats International (Uluslarası Diplomatlar Birliği)’ne atandı ve ardından Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs Başkanı oldu. Kıbrıs Çocuk Vakfı’nın Başkanı olarak görev yapmakta olup, Vakıf bünyesinde çocuk bireylerin gelişmesi ve çocuk haklarının ilerlemesi konusunda çalışmalar yapmakta, sağladığı burslar ile genç nesillere fırsatlar yaratmaktadır. Uluslararası tanıtım ve işbirliklerinin ülke ekonomisine katkılarda önemli olduğu bilinciyle 2019 yılında Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Kuzey Kıbrıs Şubesi Direktörü oldu. Eğitim alanında ise ECBE (Avrupa İşletme Okulları Yüksek Öğretim Konseyi) bölge müdürü olarak görev yaptı. KKTC’de ve özellikle Girne’de çevre bilincinin artması için Girne Orman Vakfının Kurucu Başkanlığını yürütmektedir.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin sesli savunucusu olarak Girne Amerikan Üniversitesi’ni BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (Global Compact) üye yaptı ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalığı artırmak için düzenli olarak uluslararası ve ulusal etkinliklere katılmayı sürdürmektedir.

Aralık 2021 itibari ile ECBE (Avrupa İşletme Eğitimi Konseyi) Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiş ve Avrupa Birliğinde kayıtlı bir Akreditasyon Kurulunda görev almayı başarmış ilk Kıbrıslı Türk olmuştur.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Serhat Akpınar boş zamanlarında flüt ve gitar çalarak, sualtı araştırmaları ve tüplü dalış yaparak geçirmektedir. Ayrıca motosikletlere ve doğa fotoğrafçılığına da büyük bir tutkusu vardır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu