Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Adahan: Vadili’de 5 vakamız var

Covid-19 tedbirleri kapsamında ev, okul ve işyerlerinin dezenfekte edildiğini belirten Adahan, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin Vadili'de olduğunu ve köy genelinde PCR testleri yapıldığını kaydetti

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

GIYNIK ÖZEL – ZEYNEP UYAR

Ülkemizde covid-19 salgının ikinci dalgası büyüyerek devam ederken, yerel vakaların artış gösterdiği son günlerde 5 yerel vaka haberi de Vadili’den geldi. Gıynık Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan, Vadili’de 5 vaka tespit edildiğini açıkladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında ev, okul ve işyerlerinin dezenfekte edildiğini belirten Adahan, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin Vadili’de olduğunu ve köy genelinde PCR testleri yapıldığını kaydetti.

“SAĞLIK BAKANLIĞI KÖYDEKİ HERKESE TEST YAPIYOR”

Başkan Adahan, Kovid-19 salgını sebebiyle Vadili’de Sosyal Komite oluşturulduğunu kaydetti. Sosyal komitenin gönüllü vatandaşlardan oluştuğunu belirten Adahan, DSÖ’nün önerileri ve kararları doğrultusunda köydeki vatandaşların temizlik ve dezenfeksiyon konularında bilgilendirildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ekiplerinin belediye çalışanlarına ve köy halkına test yaptığını kaydeden Adahan, Belediye olarak vatandaşları her gün uyardıklarını açıkladı.

“BİZİM GEÇİM KAYNAĞIMIZ HAYVANCILIK”

Adahan, Vadili halkının geçimini hayvancılıktan sağladığını bu nedenle kapanmanın mümkün olmadığını belirterek, tedbirler çerçevesinde köy halkının ekonomik durumunun daha da kötüye gitmemesi için işlerine devam ettiğini belirtti.

“KİMSE SALGIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA ÇALIŞMASIN!”

Adahan, koronavirüs salgını üzerinden siyaset yapıldığı eleştirisinde bulunarak, “Koronavirüs salgını sadece Kıbrıs’ta ortaya çıkan bir salgın değildir. Bu salgın şu an tüm dünyayı sarmış vaziyettir. Kovid-19 salgını üzerinden siyaset yapmak doğru bir olay değildir. Biz bu salgınla baş edemezsek hep birlikte yok olacağız. Kimse birbirini suçlamasın, ayağına çelme takmasın. Hep birlikte bir olup bu salgından kurtulmalıyız” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu