GenelKıbrısManşetSiyaset

Hükümet 26 sayısını kaybetti

Gıynık ekibinin mecliste güvenilir kaynaklardan elde ettiği kulis bilgilerine göre muhalefet hükümeti erken seçim tarihi konusunda samimi bulmadı ve anlaşma sağlanamadı.

6 Şubat 2022’de yapılması gündeme gelen erken seçim tarihi ile ilgili Meclis danışma Kurulu’ndan uzlaşı sağlanamadan toplantı sona erdi. Elde ettiğimiz bilgilere göre muhalefetin erken seçim hükümeti kurulması talebi hükümetten kabul görmedi. Muhalefet ise hükümetin erken seçim hükümeti kurulmasını kabul etmemesi üzerine seçim yasaklarının seçim tarihinde uzlaşı sağlandığı gün yürürlüğe girmesini, böylelikle herhangi bir peşkeş durumunun olmaması önerisinde bulundu fakat muhalefetin bu önerisi de kabul görmedi.

Meclis Danışma Kurulu toplantısında muhalefetin önerilerini reddeden hükümet, muhalefet tarafından samimi bulunmadı.

Meclis Danışma Kurulu toplantısın 6 Şubat 2022’de erken seçim yapılması için parti içinde uzlaşı sağlandığını belirten Başbakan Saner’in UBP’li vekillere konuyu danışmadığı, UBP’nin kendi grubunda uzlaşı sağlamadan Saner’in toplantıda uzlaşı mesajı verdiği öğrenildi.

UBP’li vekiller, böyle bir konudan haberleri olmadıklarını dile getirerek Başbakan Saner’in Kurultay öncesi muhalefet ile uyumlu, ılımlı bir ortam mesajı vermek için bu hamleyi yaptığını düşünüyor.

 

Öte yandan ilerleyen günlerde meclisin nisabı sağlayıp sağlamayacağı ise soru işareti olmayı sürdürüyor.  Serdar Denktaş ve Bertan Zaroğlu nisaba destek vermemeyi sürdürürse meclisin açılması mümkün değil. Hükümet Denktaş’ın vetosuyla birlikte 26 sayısını kaybetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu