Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Meclis 13 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağrıldı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın talebiyle 13 Eylül'de olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Meclis 13 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağrıldı

 

Gündemde Tatar’ın New York ziyareti var

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın talebiyle 13 Eylül’de olağanüstü toplanacağı bildirildi.

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Tatar’ın çağrısı üzerine New York’a gitmeden önce Kıbrıs konusuyla ilgili olağanüstü birleşim yapacağını ifade ederek, “Ana muhalefetin katılacağını düşünüyorum sağduyu bunu gerektirir” dedi.

 

BRT’de yayınlanan “Manşet +” programına konuk olan Töre ayrıca, Meclis iç düzeninin sağlanması için Meclis İç Tüzüğü’ne uyulması gerektiğine de vurgu yaparak, “Milletvekillerinin konuşma sürelerine uyması gerekiyor bu nedenle bu yönde bir sistem geliştirdik, inşallah yeni dönemde bu sistemi devreye koyarız” ifadelerini kullandı.

 

Meclis Başkanı Töre, Genel Kurul’un tatil yapması konusunda eleştirilere de yanıt verdi.

Töre, “Milletvekillerinin büyük kısmı komitelerde görev alan kişilerdi dolayısıyla milletvekilleri tatil yaptı diyemem, ben Meclis Başkanı olarak arada bir hafta sonu Türkiye’ye gidiyorum ancak her gün görevimizin başındayız, bu yaz Meclis pasif olmadı. Meclis’te çalışmalarımız hep devam etti, komiteler devam etti, hükümetten ele gelen öneriler ele alındı, yasalar yapılmaya çalışıldı, komiteye taşınanlar oldu yani birtakım yasalar hazır hale geldi. 1-3 Ekim tarihlerinde Meclis açıldığı zaman bir hayli yasa hemen önümüzdeki olacak yoğun bir mesai başlayacak” şeklinde konuştu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu