Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Kremlin: Rusya’da sınırların kapatılmasına yönelik herhangi bir karar alınmadı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’da ilan edilen askeri kısmi seferberlik nedeniyle sınırların kapatılmasına yönelik herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Peskov, başkent Moskova’da güncel konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de askeri kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkenin sınırlarındaki bölgelerde sıkıyönetimin ilan edilecek mi? Bu bölgelerde sınırlar kapatılacak mı?” sorusunu yanıtlayan Peskov, “Bu konuda bilgim yok. Şu anda alınan bir karar yok.” dedi.

Bazı vatandaşların orduya yanlışlıkla çağrıldığını aktaran Peskov, “Seferberlikle ilgili alınan kararın ihlal edildiği durumlar var. Bunların düzeltilmesi için bazı bölgelerde valiler çalışıyor. Bu konuda gazeteciler de çalışıyor. Bu çok önemli.” diye konuştu.

Peskov, Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun kontrol altına aldığı Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya katılması için yapılacak referandumlara değinerek, söz konusu bölgelerin Rus topraklarına alınmasına ilişkin süreçle ilgili bilgi vereceklerini söyledi.

Sözcü Peskov, Putin’in 30 Eylül’de Rusya Federal Meclisine sesleneceği yönündeki iddiaları teyit edemediğini ifade etti.

“İjevsk kentindeki okula terör saldırısı düzenlendi”

Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’ndeki İjevsk kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendiğine dikkati çeken Peskov, bunun “terör saldırısı” olduğunu belirtti.

Putin’in, olayı yetkililerle telefonda görüştüğünü aktararak, “Putin, İjevsk’teki terör saldırısı sonucu yakınlarını, çocuklarını kaybedenlere derin taziyelerini iletiyor, yaralılara şifalar diliyor.” dedi.

Peskov, ülkedeki okullarda güvenliğin sağlanması yönünde alınan önlemlerin analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu