KıbrısManşet

Senin: Maraş açılımının asıl mimarı Kudret Özersay’dır

Gerek ekonomik kriz gerek salgın karşısında HP'nin üzerine düşeni yaptığını kaydeden Senin, "hatta kriz döneminde ülkenin hükümetsiz kalmaması için bazı konular sineye dahi çekildi" dedi

GIYNIK CANLI TAKİP

Halkın Partisi’nin Parti Meclisi toplantısından hükümetten çekilme kararı çıktı. Parti Meclisi toplantısının ardından açıklama yapan Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, HP’nin bu dönemde sorumluluk bilinciyle görev yaptığını ifade etti. Gerek ekonomik kriz gerek salgın karşısında HP’nin üzerine düşeni yaptığını kaydeden Senin, “hatta kriz döneminde ülkenin hükümetsiz kalmaması için bazı konular sineye dahi çekildi” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin’in açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Bugün yaşananlarla devletin kurumları hiçe sayılmış ve uluslararası çıkarlarımız açısından çok önemli olan Maraş açılımı gibi hassas bir konu riske edilmiş, hatta sayın Ersin Tatar tarafından seçim malzemesi haline getirilmiştir.

Dış politikayla doğrudan ilgili olan ve üstelik Bakanlar Kurulu kararıyla yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ile aynı zamanda Maraş açılımının mimarı olan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır.

Halkın Partisi’nin Kapalı Maraş sahilinin sivil kullanıma açılmasıyla ilgili herhangi bir tereddüttü yoktur.

Öte yandan toplumun gözü önünde cereyan eden ve vicdanları derinden yaralayan hadiseler karşısında tepkisiz kalmamız mümkün değildir.

Bizim için Kıbrıs Türk halkının iradesi esastır.  Bu nedenle Halkın Partisi Parti Meclisi hükümetten çekilme kararı almıştır.

Yeni hükümet kurulana kadar sorumluluk bilinci içerisinde hareket edeceğiz. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Halkın Partisi ve Kudret Özersay, Maraş açılımı projesinin gerçek mimarıdır. Biz Kapalı Maraş’ın nasıl açılması gerektiğini her zaman anlattık. Maraş, Bir seçim malzemesi yapılmamalıydı. Seçime malzeme etmeden, uluslararası hukuka uygun şekilde seçimden sonra açılımla ilgili adım atılmalıydı. HP Maraş açılımına karşı değildir.

Bu adımın seçime müdahale olarak yorumlanmasından ziyade hükümet ortağının hiçe sayılarak bu adımın atılmış olması daha büyük bir sorundur.  Bizim için burada önemli olan devletin bütünlüğünün bozulmasıdır. Sayın Tatar, bu adımı atacağında hükümet ortağına hiçbir bilgi vermemesidir. Sn. Tatar, bugün Sn. Özersay’ın kendisine Maraş açılımıyla ilgili telefonda yönelttiği soruya böyle bir bilgisi olmadığı şeklinde yanıt verdi. Bu tutarsızlık ve hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar’dır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu