Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
ManşetSpor

Win Win

Geçmişte “Çok yetenekliyim” deyip de hava atanlar, bugün çokça da hava alıyorlar bildik. Fiziksellik de bir yere kadar. Artık işin içerisine zihinsel antrenmanlar yanında, duygusal ve de sosyal süreçler de girdi. E hâl böyle olunca da sporcudan önce insan olma hissi baskın olur

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Basketbol efsânesi Michael Jordan; “Yetenek sadece maç kazandırır. Zekâ ve takım ruhu ise şampiyonluk” sözü var ya, sadece yeteneğine güvenenler artık şampiyonluk yolunda yok. Geçmişte “Çok yetenekliyim” deyip de hava atanlar, bugün çokça da hava alıyorlar bildik. Fiziksellik de bir yere kadar. Artık işin içerisine zihinsel antrenmanlar yanında, duygusal ve de sosyal süreçler de girdi. E hâl böyle olunca da sporcudan önce insan olma hissi baskın olur.

Fergie (Sir. Alex Ferguson) bu işler için ne demiş?; “Gizlilik politikası şart! Takım içi bir sisteminiz olmalı ve bu durum asla soyunma odasından dışarı çıkmamalı. Söyleyeceğimiz her şey burda kalmalı. 32 yaşında bu işe başladığımdan beri benim için bu geçerliydi. Oyuncularımla aramda geçen şeyler hakkında asla ve asla konuşmadım. Bu gizliliği her zaman korudum. Kadroya giremeyen bir oyuncunun buna çok ihtiyacı var” demişti. hoca haklı. Oyuncuya hem kesik atar, hem de onu aslanların ağzına sakız olarak çalarsanız artık o yok olmaya makûmdur. Siz de onun gözünde yok olmaya mahkûm olursunuz. Sonuçta kimse kazanmaz ve herkes kaybeder. Mâlum hani şu Amerika Rüyası “Win Win (Kazan Kazan Yaklaşımı)” söylemi var ya, işte sporda da durum aynen bu vaziyette.

Arsene Wenger de bir sohbette; “25 tane oyuncunuz varken cuma sabahları maç kadrosunu seçtiğinizde bir kısım futbolcuyu bir anda işsiz bırakırsınız. İşte o anda da dışlanmışlık hissi artar ve de aidiyet duygusu azalır. Buradaki en büyük tehlike o uyuncuların sadece bedenleri yanınızdadır artık. Ruhlarını kaybetmeniz an meselesidir artık” demiş ekselanslaru. Aynen, motivasyonunu kaybetmiş bir oyuncudan artık bir cacık olmaz. Hani şu mental antrenörler (mentor/mentör) var ya, âlemi cihan veyahut cihan-ı alemdar olsalar kaç yazar! O oyuncuyu kafadan kopartan bir teknik adamın harcadığı oyuncuyu tekrardan kazanmak artık zor.

E n’apmalı? Bir’defa ona çok yakın olmak, kanka olmak, ağabey olmak, can yoldaşı olmak zorundasınız. İnsanlar birbirini zorla sevebilir mi? Asla! E? Sonuçta birbirini seven insanlardan kurulu bir takımla yola çıkarsanız elbette ki başarı daha da yakındır. Sonuç mu? “Win Win” ki o da kazansın, sen de kazan.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu