KıbrısManşet

Akıncı: Sizin bu söylediğinize ilkokul çocukları güler

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar arasında gerilim

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar arasında gerilim. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Ankara’da bir senaryo yazıldı, Ersin beyde çıktı bu senaryoyu oynadı. Promterdan kendisinin önüne koyulan metni okudu. Bir senaryo yazıldı ve ersin beyde oynadı” sözlerine tepki gecikmedi. Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti senaryo mu yazıyor. Güvenlik Kuvvetleri komutanı bana bağlıdır ve ben emir vermesem orada bir adım atılamazdı” dedi.

“Sizin bu söylediğinize ilkokul çocukları güler. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın kimden emir aldığını herkes canlı yayında gördü” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Herkesin bildiği şeyi siz devekuşu politikası gütmeye devam ederek görmezden gelin” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN BOZULMASI PAHASINA SENARYO OYNANDI”

“İstenmeyen bir Cumhurbaşkanı var ve istenen bir Cumhurbaşkanı adayı var. Hükümetin bozulması pahasına bir senaryo oynandı. Evet, Türkiye’ye teşekkür etmeliyiz hastane için ve su için fakat bu seçim malzemesi yapılmamalıydı. Seçimlerden sonra Türkiye’yle yeni bir ilişki sistemi kurulmalı”

“ATILAN ADIMIN GERİ ALINMASI TALEP EDİLEBİLİR”

“BM Güvenlik Konseyi’nden çıkması muhtemel kararla ilgili bir bilgim de var. Kapalı Maraş’la ilgili atılan adımın geri alınması kararı çıkabilir. BM ile ilişkiler safsata değildir. BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı düşecek bir adım atmamalıydık. Bu yanlış adımlar atılırsa sadece bizim değil Türkiye’nin de başı belaya girecektir. “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu