Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetSiyasetToplum

Rahvancıoğlu: KDV indirimi yaparak hayat ucuzlamaz

Bağımsızlık Yolu Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rahvancıoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, “Siyasi partiler vergi kaçırıyor” iddiasında bulundu.

Bağımsızlık Yolu Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rahvancıoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“KDV indirimi yaparak hayat ucuzlamaz tüccarın karı artar”
Rahvancıoğlu, hükümetin KDV oranlarında değişiklik yaparak ürünü ucuzlatmayacağını yine tüccarın kar payının artacağını ileri sürdü.

“Bizler için şaşırtıcı olmadı” diyen Rahvancıoğlu, sadece bu hükümet değil gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin sermayedarın karını büyütmesi için icraatlar yaptığını iddia etti.

Rahvancıoğlu, “gerçekten halkın alım gücünü düşünen bir yapı olsaydı hayatın ucuzlatılması için adımlar atılırdı.” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin ve hayvancıların zor durumda olduğunu belirten Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun kooperatifleşmeyi savunduğunu anlattı. “Üretimde, dağıtımda ve satışta kooperatifçilik modeliyle aracıların kazandığı sistemi ortadan kaldırabiliriz” diyen Rahvancıoğlu, “yapısal çözümler bulmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve barınmada kamuculuğu savunuyoruz.” diyen Rahvancıoğlu, özel sermayenin tamamen kendi karı için sürdürdüğü bu düzenin, emekçi halkın yoksullaşması üzerine kurulduğunu iddia etti.

“Siyasi partiler vergi kaçırıyor”
Bugüne kadar hiçbir partinin düzenlediği piyangolarının KDV’sini ödemediğini iddia eden Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun 2 yıldır düzenlediği piyangonun KDV’sini ödemek için mücadele verdiğini belirtti.

Rahvancıoğlu, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesiyle emekçinin hayatının bir nebze olsun rahatlayacağı, ayrıca kamu ve özel sektör emekçileri arasındaki duygusal uçurumun da ortadan kalkacağı inancını dile getirdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu