Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Mısır Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketi nedeniyle 3 günlük yas ilan etti

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Mısır, Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin bu sabah bazı ordu komutanlarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Sisi’nin, Fas’taki deprem ve Libya’daki sel felaketi nedeniyle bu ülkelere taziye dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

“Fas ve Libya’daki kardeşlerimizle dayanışma amacıyla Mısır’da üç günlük yas ilan edildi.” ifadeleri kullanılan açıklamada, Sisi’nin Silahlı Kuvvetlere de acilen Fas ve Libya’ya hem havadan hem denizden insani yardım gönderilmesi ve her türlü insani desteğin sunulması talimatı verdi.

Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül Cuma akşamı meydana gelen depremde şu ana kadar 2 bin 862 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 562 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Libya’nın doğusundaki “hükümetin Sağlık Bakanı” Osman Abdulcelil de ülkenin doğusundaki sel felaketinde ölenlerin sayısının 3 bini geçtiğini açıklamıştı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu