Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetToplum

BTHK Başkanı Bürüncük: Fiber altyapı çalışmaları konusunda konsorsiyum olasılığı masada

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük fiber altyapı çalışmaları konusunda bir konsorsiyum olasılığının masada olduğunu kaydetti.

Haberleşme Teknolojileri Zirvesi’nde konuşma yapan Bürüncük, girişimciliğin önemine işaret etti. Haberleşme teknolojileri kümelenmesi çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirten Bürüncük, zirvenin yerli girişimcilerle bu açıdan yeni iş birliği imkanları yaratmasını temenni ettiğini söyledi.

Ülkedeki üniversitelerin girişimcilik alanında önemli imkanlar sağladığını kaydeden Bürüncük, bunları harekete geçirmek için yapılan çalışmaları takdirle takip ettiklerini ifade etti. Bürüncük, bu çalışmalara ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Haberleşme teknolojileri açısından altyapının da olmazsa olmazlardan olduğuna işaret eden Bürüncük, yerli ve milli ürünlerin desteklenmesi için gereken kotaları koyduklarını kaydetti ve bu ürünlerin ekonomiye katkı sağlayacağının altını çizdi.

5G hizmetlerinin testlerine başlanacağını dile getiren Bürüncük üniversitelerdeki öğrenci ve araştırma potansiyelini de kullanarak bu testlerin KKTC’de de yapılmasını teşvike hazır olduklarını vurguladı.

Fiber altyapı çalışmaları konusunda bir konsorsiyum olasılığının masada olduğunu kaydeden Bürüncük, önümüzdeki dönemde bu konuya son noktanın konacağı bilgisini verdi.

Haberleşme teknolojisi ürünlerinin testleri açısından KKTC’nin iyi fırsatlar tanıdığını ifade eden Bürüncük bu anlamda da zirvenin iyi bir sonuç vermesi temennisinde bulundu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu