Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

KTEZO hükümeti eleştirdi

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, özellikle asgari ücret ve zamlar konusunda tepkisini dile getirdi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, özellikle asgari ücret ve zamlar konusunda tepkisini dile getirdi.

KTEZO’dan yapılan yazılı açıklamada, asgari ücretin “yıkımın diğer adı” haline geldiği belirtilerek, hükümetin asgari ücreti, maaş giderlerini karşılamak için kullandığı iddia edildi. “Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar” denilen açıklamada, asgari ücretin belirlenmesinden hemen sonra elektrik, seyrüsefer, sosyal güvenlik gibi temel hizmetlere peş peşe zamların yapıldığına dikkat çekildi.

“KTEZO olarak kendi payımıza temsilini yaptığımız küçük ve orta boy işletmelerin, maaştan elektriğe, sigorta primlerinden, İhtiyat Sandığı’na ve seyrüsefer, belediye hizmetleri gibi harçlara gelen zamları ‘ödeyemeyeceğimizi, ödemeyeceğimizi ilan ediyoruz” denilen açıklamada, Güney Kıbrıs’a yapılan ekonomik kaçışlara da dikkat çekilerek, “Güney’den bir geliyorsa, Kuzey’den üç çıkıyor” denildi.

KTEZO, hükümeti eleştirerek, işletmelerin batması ve emekçilerin işsiz kalmasının sorumluluğunun hükümet üzerinde olacağını ifade etti. “Silindir gibi toplumun üzerinden geçmeye başladılar” ifadesi kullanılan açıklamada mevcut durum “tam bir kaos ve kriz” olarak nitelendirildi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu