Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Maliye’nin borçlanması 6 milyarı aştı

KKTC Merkez Bankası’nın Maliye Bakanlığı’na kaynak sağlamak amacıyla çıktığı Türk Lirası, ABD Doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden iç borç ihaleleri var olan borca yüz milyonlarca borç daha katılmasına neden oldu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

KKTC Merkez Bankası’nın Maliye Bakanlığı’na kaynak sağlamak amacıyla çıktığı Türk Lirası, ABD Doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden iç borç ihaleleri var olan borca yüz milyonlarca borç daha katılmasına neden oldu.

Bugün yapılan “dört” ayrı Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS/Hazine bonosu ihracı) ihalesinde toplamda 2 milyar 386 milyon Türk Lirası’nın üzerinde borç alındı.

İhaleler sonucunda iç borç yüküne; “916 milyon Türk Lirası”; “9 milyon 500 bin dolar” (363 milyon 755 bin TL): “14 milyon Euro” (609 milyon 840 bin TL) ve “9 milyon 750 bin sterlin” (497 milyon 348 bin TL) daha eklendi.

Yeni borçlanmalarla birlikte 11 Şubat ile 25 Nisan arasındaki yaklaşık iki buçuk aylık sürede Maliye dokuzuncu kez borçlanmaya giderken, alınan iç borç toplamı 6 milyar 090 milyon liraya ulaştı.

Bakanlar Kurulu, 4 Şubat’ta, “Devletin mali yükümlülüklerinin yerine getirilmesine olanak sağlamak amacıyla, 2025 Mali Yılı Bütçe Yasası limitleri dahilinde 6 milyar TL borçlanma kararı” almış, Maliye Bakanlığı yetkili kılınmıştı. Yeni borçlarla birlikte borçlanma barajı da aşılmış oldu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu