Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Harmancı’dan toplumsal yüzleşme ve insani değerler çağrısı

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs’taki geçmişin acı mirasına ve güncel toplumsal kutuplaşmalara dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağda ve solda giderek yayılan ötekileştirme dilini eleştiren Harmancı, “Aklın kaybolduğu yerde duyguların kontrolden çıktığını” vurguladı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs’taki geçmişin acı mirasına ve güncel toplumsal kutuplaşmalara dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağda ve solda giderek yayılan ötekileştirme dilini eleştiren Harmancı, “Aklın kaybolduğu yerde duyguların kontrolden çıktığını” vurguladı.

Geçmişte yaşanan çatışmaların her iki tarafta da yeraltı örgütleriyle yürütüldüğünü hatırlatan Harmancı, “Güneyde EOKA, kuzeyde TMT birer yeraltı örgütüdür. Kanun dışı bu yapıların içinde doğru da vardı, yanlış da. Ancak bu süreçlerin sonunda ya yüzleşilir ya da affedilir. Bizim ise hâlâ sürdürülen bir ara süreçte yaşadığımızı unutmamamız gerekir” dedi.

Kendi ailesinden bir örnek vererek, babasının TMT üyesi olduğunu anlatan Harmancı, o günün şartlarında yapılanları yargılamadığını belirtti. “15 yaşında biz okul planı yaparken onlar mücadele ediyordu. O ayakkabılarla hiç yürümedim, o tarihte bulunmadım; kimseyi yargılamam” dedi.

Barışa ve yurtseverliğe vurgu yapan Harmancı, milliyetçiliğin silaha dönüştüğü noktada tercihini insanlıktan yana koyduğunu ifade etti. “Ben kalıcı barışı seçtim. Kökten milliyetçilik yerine yurtseverliği savundum” dedi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kızı Ender Denktaş ile mecliste çalıştığını hatırlatan Harmancı, “Ender Abla’yla aynı sofrada oturdum. Bir gün bile üzülmesi beni üzer. Fikirlerimiz farklı olabilir ama onun yeri bende başkadır” sözleriyle kişisel bir duruş da sergiledi.

Harmancı açıklamasını, “Kimi isterseniz eleştirin, kimi yargılayın; ama herkesin bir ailesi, bir geçmişi olduğunu unutmayın. İnsaniyeti elden bırakmayın; çünkü biz bu küçük toplumda birlikte yaşamak zorundayız” çağrısıyla tamamladı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu