Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Karpaz Koruma Derneği Başkanı Çebi çağrıda bulundu

Karpaz Koruma Derneği Başkanı Dursun Çebi, Karpaz Milli Parkı’nın avlanmaya kapatılması çağrısında bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Karpaz Koruma Derneği Başkanı Dursun Çebi, Karpaz Milli Parkı’nın avlanmaya kapatılması çağrısında bulundu.

Çebi yaptığı yazılı açıklamada, bölgede 45 dereceye ulaşan sıcaklıkta, su bulmakta zorlanan üveyiklerin köy içlerine kadar indiğini, çobanların su tankerlerinden içerek, hayatta kalmaya çalıştığını kaydetti.

“Ne yazık ki bu masum ve dilsiz canlılar, yaşam mücadelesi verdikleri yerde insan eliyle avlanarak, katledilmektedir” diyen Çebi, Dipkarpaz Milli Parkı’nın “koruma altında” ilan edilmesine rağmen devlet eliyle ava açılmasının, en büyük çelişkilerden ve çifte standartlardan biri olduğunu savundu.

Çebi, “Bir yandan doğayı ve canlıları koruduğunu ilan eden yetkililer, diğer yandan bu alanlarda av izni vererek, kendi kararlarını hükümsüz kılmaktadır. Bu, kabul edilemez bir tezat ve vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

Milli Park’ın, “doğanın ve yaban hayatının mutlak korunması” demek olduğunu kaydeden Çebi, koruma altında ilan edilen bir bölgede avlanmaya izin verilmesinin hem hukuka hem vicdana aykırı olduğunu belirtti.

“Bu sıcaklarda susuzluktan can çekişen kuşların ve diğer canlıların avlanması, insafsızlık ve katliamdan başka bir şey değildir” diyen Çebi, hükümete ve ilgili kurumlara seslenerek, Karpaz Milli Parkı’nın avlanmaya kapatılmasını istedi.

Doğayı ve hayvanları korumanın yalnızca söylemlerle değil, alınacak kararlı ve tutarlı adımlarla mümkün olduğunu ifade eden Çebi, avlanmayı kınayarak, kamuoyunu doğaya sahip çıkmaya davet etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu