Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
Güney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs’ta Ombudsman Limasol’daki karakolun durumunun kötü olduğunu raporladı

Güney Kıbrıs'ta Ombudsman raporu, Limasol’daki polis karakolunun kötü hijyen ve yetersiz şartlarla faaliyet gösterdiğini, çocukların uygun olmayan alanlarda tutulduğunu ortaya koydu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Güney Kıbrıs’ta, Ombudsman raporunda, Limasol’daki polis karakolunun (göz altı merkezleri) durumunun kötü olduğu yer aldı.

Söz konusu durumun Güney Kıbrıs Ombudsmanlığı çalışanlarının yaptığı denetleme ardından ortaya çıktığı ve durumun bir önceki denetimde de aynı olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, Limasol’da polise ait gözaltı merkezlerinin 25 Nisan’da denetlendiğini belirtti.

Raporda, tutukluların söz konusu yerlerde kötü şartlarda tutulduğunun kayda geçirildiğini yazan gazete, rapora göre Güney Kıbrıs Ombudsmanlığı çalışanlarının göz altı merkezlerine yaptıkları ziyarette, yataklardaki şiltelerin durumunun çok kötü olduğunu aynı zamanda hijyen alanlarının (tuvalet) durumunun da kötü olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Limasol’da polise ait göz altı merkezlerinde 15 yaşındaki bir gencin CPT’nin tavsiyelerine uymayan bir alanda tutulduğunun tespit edildiğini de yazan gazete, söz konusu alanın çocuklar için olmadığını ve Ombudsmanın raporda söz konusu yerlerde çocukların tutulmasına bir son verilmesini ve alternatif yerler bulunmasını önerdiğini ekledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu