Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

Tel-Sen: “Devletin ve halkın malına sahip çıkarız”

Kıbrıs Türk Kamu, Ulaştırma, Haberleşme, Bilişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Hakan Üredi, fiber optik protokolünün bilinçli şekilde unutturulmaya çalışıldığını iddia ederek, sendikanın devletin ve halkın malına sahip çıkmaya devam edeceğini açtığını belirtti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Hakan Üredi yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde art arda “skandallar” patladığı ve bunların, münferit olaylar değil, “sistematik bir sorumsuzluğun, denetimsizliğin ve umursamazlığın” ürünü olduğunu iddia etti.

 

Devlet yönetiminin “çürümüş bir idari anlayışla” yürütüldüğünü öne süren Üredi. Telefon Dairesi’ni doğrudan ilgilendiren fiber optik protokolünün unutulması için gündemin bilerek değiştirildiğini savundu. “Bu protokol unutulmamıştır. Dosya kapanmamıştır. Hesap sorulmadan da kapanmayacaktır.” denilen açıklamada, Telefon Dairesi’nin, “kimsenin siyasi hesaplarına, kişisel çıkarlarına ya da günü kurtarma oyunlarına” meze edilmeyeceği belirtildi.

 

Halkın parasının, devlet kasasında ve ülke içinde kalacağı; kamu malının sahipsiz olmadığı ve çalışanın emeğinin değerli olduğunu kaydeden Üredi. protokolün hem daireye, hem de halka karşı açık bir ihanet olduğunu kaydetti.

 

Sendikanın, bu sürecin takipçisi olduğunu ve hukuki mücadelenin başlatıldığını kaydeden Üredi. “Hiçbir baskı, hiçbir oyalama, hiçbir perdeleme çabası bizi bu yoldan döndüremeyecektir. Bu mücadele sadece bir sendikal mesele değil; kamu vicdanının, adaletin ve geleceğin mücadelesidir.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu