EğitimGenelKıbrısManşet

“Konteynerlerde eğitim kabul edilemez”

Lefke Gazi Lisesi’nde öğretmenler, veliler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri, okulda konteynerlerle sürdürülen eğitimin kabul edilemez olduğunu belirterek, güçlendirme ve yeni bina çalışmalarının bir an önce başlatılması çağrısı yaptı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefke Belediyesi, Lefke Gazi Lisesi okul idaresi, okul aile birliği ve Lefke’de faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütü, Lefke Gazi Lisesi’ndeki mevcut eğitim koşullarına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

13 Ocak 2026 tarihinde Lefke Gazi Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, okulun konteynerlerle doldurulmuş olması nedeniyle eğitimin son derece zor şartlar altında devam ettiği, mevcut koşulların iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok ağır hareket ettiği belirtildi.

Açıklamada, okulda depremle ilgili güçlendirme projesinin hâlâ netleştirilmediği, gerekli çalışmaların başlatılmadığı ve konteynerlerden oluşan olumsuz eğitim ortamının fiilen kalıcı hâle getirildiği tespitinin yapıldığı ifade edildi. Bu durumun öğrenciler, öğretmenler, okul yönetimi ve veliler üzerinde ciddi psikolojik baskı ve güvenlik endişesi yarattığı, bunun da eğitimde önemli sorunlara yol açtığı kaydedildi.

Toplantı sonunda, taraflar şu konularda ortak görüş bildirdi:

Mevcut okul ortamının iyileştirilmesi için gerekli tüm çalışmaların bir an önce tamamlanması,
Lefke Gazi Lisesi’nin başka bir yere taşınmasının tartışmaya kapalı olduğu ve okulun mevcut yerinde en çağdaş koşullara kavuşturularak geliştirilmesi,
Mevcut binaların bir an önce güçlendirilmesi, yeni yapılacak binalara ilişkin projelerin tamamlanarak inşaat çalışmalarının başlatılması,
Projelerin geciktirilmeden hayata geçirilmesi ve konteyner okul ortamından kurtulmak için somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Şubat tatili sonrasına kadar herhangi bir somut adım atılmaması halinde, tüm paydaşların birlikte her türlü girişimi hayata geçirme konusunda net bir şekilde hemfikir olduğu da ifade edildi.

Ortak açıklamaya; KTOEÖS, Lefke Belediyesi, Lefke Gazi Lisesi Okul İdaresi, Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği ile Lefke’de faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütü imza koydu.

Ortak açıklamaya imza koyan kurum ve kuruluşlar şöyle:

KTOEÖS – Lefke Belediyesi – LGL Okul İdaresi – LGL Okul Aile Birliği –

Lefke Sivil Toplum Örgütleri: 1- Lefke Toplum Merkezi 2- Lefke ve Çevresi Öncü Kadınlar Derneği 3- Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği 4- Denizli-Gemikonağı Kalkındırma Derneği 5- Lefke Vakfı 6- Lefke Kadınlar Konseyi 7- Lefke Citta Slow Üretici Kadınlar 8- Lefke Doğa Sporları Derneği 9- Lefke Turizm Derneği 10- Lefke Avcılık Atıcılık Birliği 11- Doğancı Kalkındırma Derneği (DOKAD) 12- Gaziverenliler Derneği (GA-DER) 13- Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği 14- Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Lefke Şubesi 15- Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği 16- Kanser Hastalarına Yardım Derneği Lefke Şubesi 17- Cengiz Topel Hastanesini Kalkındırma Derneği

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu