Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

Bengihan, iş sağlığı ve güvenliği alanında değişiklik öngören yasa önerisi konusunda uyardı: Denetim mekanizmaları işlevsiz hale gelecek”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, iş sağlığı ve güvenliği alanında değişiklik öngören yasa önerisinin yasalaşması durumunda, iş sağlığı ve güvenliği denetim mekanizmalarının işlevsiz hale geleceği uyarısında bulundu.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

KTAMS’tan yapılan açıklamaya göre, Bengihan, bahse konu yasa önerisinin ilgili komitede oy çokluğu ile kabul edilerek Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu gündemine taşınmasının çalışanların yaşam hakkı açısından ciddi endişeler yarattığını kaydetti.

 

Bengihan, “UBP Milletvekili Hasan Küçük tarafından önerilen bu değişiklik, iş kazalarını önlemeye yönelik koruyucu bir yaklaşım getirmemekte; aksine işverenin sorumluluğunu zayıflatan ve uygulamada ciddi belirsizlikler yaratabilecek niteliktedir.” dedi.

 

Yasa önerisinde yer alan yeni düzenlemeyle işverenin vekaleten yetkilerini ve sorumluluğunu bir başkasına devredebileceğini belirten Bengihan, geriye dönük devam eden davalarda da bu düzenlemenin uygulanmasını öngören bir geçici maddenin söz konusu öneride yer aldığını aktardı. Bengihan, bunu davalı işverenleri korumaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

 

Bengihan, “Bu yasa önerisinin yasalaşması durumunda, iş sağlığı ve güvenliği denetim mekanizmaları işlevsiz hale gelecektir. Güvenlik tedbiri almayan işveren cezalandırılmayacak, iş kazasının bedelini ise çalışanlar canı ile ödeyecektir. Sendikamız KTAMS, emekçinin can güvenliğini pazarlık masasına yatıran bu anlayışın karşısında duracaktır.” ifadelerini kullandı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu