
İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına roket yağdırarak cevap verdi. KKTC vatandaşları da etkilendi
Tatil veya iş amacıyla körfez ülkelerinde bulunan 50 vatandaşımızın KKTC temsilciliklerine başvurduğu açıklandı
İngiltere, İran’ın Kıbrıs yönüne iki balistik füze ateşlediğini açıkladı ancak, bu iddia yalanlandı
EN AZ 50 KİŞİ YARDIM BEKLİYOR
ABD ve İsrail’in başlattığı saldırılar sonrasında, İran’ın verdiği sert karşılık sadece Kıbrıs’ın ateş çemberi içine düşmesiyle kalmadı, çok sayıda KKTC vatandaşı başta Dubai olmak üzere Orta Doğu ülkelerinde sıkışıp kaldı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, şu ana kadar Körfez ülkelerinde bulunan 50 vatandaşımızın, KKTC temsilciliklerine başvurduğunu belirterek, bu ülkelerin hava sahalarının açılmasıyla dönüşlerin planlanacağını kaydetti.
DUBAİ’DEKİ 37 KİŞİ
Elde edilen bilgilere göre Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de turistik amaçla bulunan 37 vatandaşımız, İran’ın Dubai’ye yönelik roket saldırıları nedeniyle ciddi tehlike altında. Saldırılar öncesinde ABD ve İsrail’e yardım eden tüm ülkelerden hesap soracaklarını açıklayan İran makamları, BAE, Katar, Umman ve Bahreyn’e de roket yağdırdı. Bu saldırılar nedeniyle Dubai’de bir otelde sıkışıp kalan vatandaşların durumunun iyi olduğu ve TC Başkonsolosu’nun kendilerini ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldığı bildirildi.
13 KİŞİ DAHA VAR
Müsteşar Lakadamyalı açıklamasında, bu kafile dışında iş ve seyahat amaçlı BAE’de bulunan 11 vatandaş ile Doha’da bulunan iki vatandaşın daha kendileriyle temas halinde bulunduğunu ifade ederek, bu vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde çağrı yaptı. Lakadamyalı, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin 24 saat hizmet verdiğini vurgulayan Lakadamyalı, vatandaşların çağrı merkezine ve bölgedeki Abu Dabi, Doha, Kuveyt ve Muskat temsilciliklerine başvurabileceğini ifade etti.
KIBRIS ATEŞ ÇEMBERİNDE
Orta Doğu’da tırmanan savaşın etkileri Doğu Akdeniz’e ulaşırken, Kıbrıs semalarında güvenlik önlemleri ve askerî hareketlilik dikkat çekici biçimde arttı. İran ile ABD-İsrail arasındaki çatışmaların genişlemesi üzerine adadaki özellikle İngiliz askeri üsleri yüksek alarm seviyesine geçirildi. İngiltere İran tarafından iki balistik füze Kıbrıs yönüne ateşlendiğini açıkladı ancak, bu iddia hem Güney Kıbrıs hem de Kuzey Kıbrıs makamları tarafından yalanladı. Ancak, son gelişmeler Kıbrıs’ın doğrudan füze tehdidiyle ilişkilendirildiği bir güvenlik ortamına işaret ediyor.



































