Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

UBP Seçim Startını Verdi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, Ilgaz-Yeşiltepe bölgesinden seçim startını verdi. Üstel, yerel ve milletvekilliği genel seçimlerinin 6 Aralık’ta birlikte yapılacağını açıkladı.

Üstel, Yeşiltepe, Ilgaz, Alsancak, Karşıyaka, Geçitköy, Sadrazamköy, Kozanköy, Çamlıbel ve Tepebaşı bölgelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerinde seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulunan Üstel, yerel ve genel seçimlerin aynı gün yapılması konusunda hükümetin kararlı olduğunu belirtti. Konunun Yüksek Seçim Kurulu ile de görüşüldüğünü ifade eden Üstel, kararın önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda alınarak Meclis’e gönderileceğini söyledi.

Üstel, “İki seçim birlikte olacak. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda kararımızı alıp Meclis’e göndereceğiz. Yerel seçimler ve genel seçimler 6 Aralık’ta olacak” dedi.

“Siyasi istikrarı getirdik”

Hükümetin beşinci yılına girdiğini hatırlatan Üstel, siyasi istikrarın sağlandığını ve bu süreçte çeşitli projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Lapta Sağlık Ocağı’nın yenilendiğini, Girne Hastanesi’nin eylül ayında açılmasının planlandığını belirten Üstel, Lapta-Alsancak yolunun üç etap halinde tamamlandığını ve çalışmaların Karşıyaka’ya kadar sürdürüleceğini kaydetti.

“Belediye reformunu biz yaptık”

Belediye reformuna da değinen Üstel, belediye sayısının 28’den 18’e indirildiğini hatırlattı. Hükümetin gerçekleştirdiği icraat ve reformların başka kesimler tarafından sahiplenilmemesi gerektiğini savunan Üstel, “Biz çok konuşmuyoruz, görevimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönem hükümetlerini de eleştiren Üstel, maaşların taksitli ödendiği dönemleri hatırlatarak, mevcut hükümet döneminde siyasi istikrarın sağlandığını ileri sürdü.

“Bu seçim UBP’nin seçimidir”

Partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Üstel, seçim sürecine ilişkin olarak, “Bu seçim Ünal Üstel seçimi değildir. Bu seçim UBP’nin kendisini en önde gösterme seçimidir. Birlik ve beraberlik seçimidir. Bu seçim UBP vizyonunun ortaya konacağı seçimdir” dedi.

Üstel, vatandaşlardan hem yerel seçimlerde hem de milletvekilliği seçimlerinde UBP’ye destek istedi.

Üstel’in açıklamalarıyla UBP, 6 Aralık’ta birlikte yapılması planlanan yerel ve genel seçimler için seçim çalışmalarını başlatmış oldu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu