Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

Lefkoşa ve Demirhan’da 6 kaçak yakalandı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lefkoşa-Girne Anayolu üzerinde ve Demirhan’da gerçekleştirilen denetimlerde KKTC’de izinsiz ikamet ettikleri tespit edilen biri Pakistan beşi Bangladeş uyruklu 6 kaçak yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmutcan Göçmen ile Demirhan Polis Karakolu’nda görevli Mahmut Kolcu ayrı ayrı şahadet vererek, olguları aktardı. Lefkoşa bölgesinde yakalanan 4 kişi hakkında olguları aktaran polis memuru Göçmen, 11 Ağustos 2026 tarihinde 06:30-08:30 saatleri arasında Lefkoşa-Girne Anayolu üzerinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi tarafından yapılan kontrollerde Md Shorifuzzaman Shorıf’in 24.05.2026 tarihinden itibaren 79 gün,  Md Abdul Suddur’un 15.05.2024 tarihinden itibaren 818 gün, Nayeem Uddın’in yapılan muhaceret kontrolünde 30.06.2026 tarihinden itibaren 42 gündür KKTC’de ikamet izinsiz olduklarının tespit edilerek, 3 zanlının tutuklandığını söyledi. Polis, zanlıların ihraç işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli daireler ile yazışmalar yapıldığını ancak henüz cevap alınmadığını belirtti.

Polis memuru Göçmen, yine zanlıların KKTC’de bulunduğu süreçte herhangi bir suça karışıp karışmadığının tespit edilmesi gerektiğini de ifade ederek, 7 gün ek süre talep etti.

 

Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mahmut Kolcu da Demirhan bölgesinde yakalanan zanlılarla ilgili olguları aktardı. Polis, 11.08.2026 tarihinde saat 06: 30 raddelerinde Demirhan Polis Karakolu ekipleri tarafından bölgede yapılan devriye ve muhaceret kontrollerinde MD Monirul Islam ‘ın 16.01.2024 tarihinden itibaren 938 gün,Irfan Ahmed’in 04.05.2026 tarihinden itibaren 99 gün ve Zeeshan Ali’nin 22.07.2025 tarihinden itibaren 385 gün ikamet izinsiz olduklarının belirlendiğini kaydetti. Polis memuru Kolcu, zanlıların ihraç işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli daireler ile yazışmalar yapıldığını ve cevap beklendiğini belirterek, 7 gün ek süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç 6 zanlının 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi .

(Kamalı Haber) 

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu