
YDÜ kampüsünde uyuşturucu operasyonu: 3 kişiye 8 gün tutukluluk
Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi kampüsündeki bir odada yapılan aramada, kokain ve hint keneviri olduğuna inanılan maddeler ile hassas terazi ve öğütücü ele geçirildi. Olayla bağlantılı tutuklanan 3 zanlı hakkında 8 gün ek tutukluluk kararı verildi.
(Kamalı Haber) – Lefkoşa’da uyuşturucu madde tasarrufu ve teminiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 3 zanlı mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede şahadet veren polis memuru Ali Yeşildal, 23 Ekim 2026 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi kampüsündeki bir odada mahkeme emriyle arama yapıldığını belirtti.
KAMPÜS ODASINDA KOKAİN VE HİNT KENEVİRİ
Polis, aramada yaklaşık 1,2 gram kokain ve 14,5 gram hint keneviri olduğuna inanılan maddelerin yanı sıra uyuşturucu kalıntısı bulunduğu değerlendirilen öğütücü, hassas terazi, kredi kartı ve 100 TL’lik banknot ele geçirildiğini açıkladı.
Soruşturma kapsamında zanlılardan birinin uyuşturucu maddeleri Lefkoşa’da yaşayan üçüncü bir kişiden temin ettiğinin öğrenildiğini belirten polis, söz konusu kişinin de tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.
3 ZANLIYA 8 GÜN TUTUKLULUK
Ele geçirilen maddelerin analize gönderildiğini ve sonuçların beklendiğini belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede sunulan şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, 3 zanlının soruşturma maksatlı 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.








































