
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacası yıkıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.
Nevşehir’in Göreme Açık Hava Müzesi civarında, bölgede etkili olan sağanak nedeniyle peribacasından kopan kaya parçaları vatandaşların bulunduğu bölgeye düştü. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, 3 kişinin kaya parçalarının altında kalarak hayatını kaybettiği belirlendi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Nevşehir’imizin merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde meydana gelen peribacası çökmesine ilişkin Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığımızca ivedilikle soruşturma başlatılmış, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz ve 2 Cumhuriyet Savcımız görevlendirilmiştir. İlk belirlemelere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında kalmış olabilecek diğer kazazedelerin tespit edilmesi amacıyla arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarını koordineli ve yoğun bir şekilde sürdürmektedir.
Hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarının bir an önce olumlu sonuçlanmasını temenni ediyorum. Nevşehir’imizde yaşanan bu acı olaydan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü kaza ve afetten muhafaza eylesin.” dedi.
VALİ KÖK ÇÖKMENİN SEBEBİNİ AÇIKLADI
Basın mensuplarına açıklama yapan Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, ilk belirlemelere göre; 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. “Bugün saat 15.15 itibarıyla aşırı yağıştan kaynaklanan bir toprak kayması oldu. Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde toprak kayması sonucu meydana gelen kaya düşmesi nedeniyle şu an itibarıyla maalesef 2 vatandaşımızın cenazesine ulaştık.
Olay yerinde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz tüm imkânlarıyla, bütün araç ve gereçleriyle ve personeliyle olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlerleyen süreçte gelişmeler oldukça kamuoyunu aydınlatmaya ve bilgilendirmeye devam edeceğiz. Şu an itibarıyla yaralımız hastaneye kaldırıldı ve tedavisine başlandı. Umarız sağlığına kavuşur. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”








































