Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
piyangolar
KıbrısManşet

Ataoğlu: “Herkesin ‘yapamaz’ dediği projeleri biz tamamladık”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
GAÜ

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, gençlere yönelik hayata geçirdikleri projelerle önemli fırsatlar yarattıklarını belirterek, gençlerin ülkeye yatırım yapmalarını, siyasette ve bürokraside daha fazla yer almalarını önemsediklerini vurguladı. Ataoğlu, Girne Antik Limanı ve Devlet Tiyatroları binası projelerine de değinerek, yıllardır tamamlanamayan yatırımları hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Ataoğlu, Kanal T Televizyonu’nda yayınlanan ve Ceyda Ahiskal Yüksel’in sunduğu Platform Seçim Özel programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Gençlik politikalarından kadınların siyasetteki temsiline, turizm yatırımlarından hava ulaşımına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Ataoğlu, Demokrat Parti’nin ülkenin geleceğine yönelik projeler üretmeye devam ettiğini belirtti.
“GENÇLİK FEDERASYONU’NU GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE KURDUK”
Gençlik Dairesi’nin geçmişten bugüne farklı bakanlıkların uhdesinde görev yaptığını hatırlatan Ataoğlu, kendi bakanlıklarına bağlı olduğu dönemde gençlere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gençlerin önünü açacak yeni fırsatlar yaratmayı hedeflediklerini belirten Ataoğlu, Gençlik Federasyonu’nun kurulmasını bu anlayışın önemli örneklerinden biri olarak gösterdi.
Federasyonun gençlerle birlikte kurulduğuna dikkat çeken Ataoğlu, gençlere yönelik projeleri onların görüş ve önerileri doğrultusunda hayata geçirmeye önem verdiklerini ifade etti.
“300’ÜN ÜZERİNDE GENCİMİZ KALKINMA BANKASI OLANAKLARINDAN YARARLANDI”
Gençlerin ekonomik yaşamda daha güçlü yer almalarını sağlayacak desteklere de değinen Ataoğlu, Kalkınma Bankası’nın sunduğu olanaklardan 300’ün üzerinde gencin yararlandığını açıkladı.
İlk Evim Kredisi ve kadın girişimcilere yönelik desteklerin de önemli kazanımlar sağladığını belirten Ataoğlu, Kalkınma Bankası ve Kooperatif Merkez Bankası aracılığıyla gençlere ve kadınlara ciddi finansman imkânları sunduklarını söyledi.
Gençlerin kendi ülkelerinde yatırım yapmalarını ve geleceklerini burada kurmalarını arzuladıklarını ifade eden Ataoğlu, bu yöndeki girişimlere destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.
Ataoğlu, gençlerin yalnızca ekonomik yaşamda değil, siyasi karar alma mekanizmalarında ve kamu yönetiminde de daha fazla yer almaları gerektiğine dikkat çekerek, hem Cumhuriyet Meclisi’nde hem de bürokraside gençlerin temsilini önemsediklerini kaydetti.
“KADINLARIMIZA SİYASETTE HAK ETTİKLERİ DEĞERİ VERDİK”
Demokrat Parti’nin milletvekili adaylarını belirlerken kadınların siyasetteki temsiline özel önem verdiklerini belirten Ataoğlu, aday listelerini oluştururken yalnızca cinsiyet kotasını karşılamayı hedeflemediklerini söyledi.
Kadınların siyasi yaşamda daha fazla sorumluluk üstlenmelerini istediklerini ifade eden Ataoğlu, Demokrat Parti’nin adayları arasında 26 yaşında bir kadın adayın da bulunduğunu belirtti.
Ataoğlu, gençlerin ve kadınların siyasette daha görünür olmalarının ülke demokrasisine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
“GİRNE HALKI LİMANA KÜSMÜŞTÜ, BUGÜN YENİDEN GERİ DÖNDÜ”
Turizm alanında gerçekleştirilen yatırımlara da değinen Ataoğlu, Girne Antik Limanı projesinin tamamlanmasının ülke açısından önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Projenin hayata geçirilmesi sürecinde çeşitli eleştirilerle karşılaştıklarını hatırlatan Ataoğlu, çalışmalar tamamlandıktan sonra geçmişte projeye karşı çıkan bazı kişilere bunun nedenini sorduğunu anlattı.
Ataoğlu, söz konusu kişilerin geçmişte limanın yenilenmesi için birçok girişimde bulunulduğunu ancak hiçbirinin sonuçlandırılamadığını kendisine aktardıklarını ve projenin tamamlanmasının ardından teşekkür ettiklerini belirtti.
Girne halkının geçmişte limandan uzaklaştığını ifade eden Ataoğlu, yapılan düzenlemelerin ardından bölgenin yeniden halkla buluştuğunu söyledi.
Bugün Girne Antik Limanı’na herkesin gururla gidebildiğini belirten Ataoğlu, projenin yalnızca turizm açısından değil, kentin sosyal yaşamı bakımından da önemli olduğunu vurguladı.
“27 YIL SONRA TİYATRO BİNAMIZI AÇIYORUZ”
Ataoğlu, 1999 yılından bu yana tiyatro binasının tamamlanması konusunda somut bir sonuca ulaşılamadığını belirtti.
Demokrat Parti olarak tiyatro binası projesini seçim manifestolarına koyduklarını hatırlatan Ataoğlu, uzun yıllardır beklenen bu yatırımın tamamlanma aşamasına gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Ataoğlu, 27 yılın ardından tiyatro binasının açılışını gerçekleştirecek olmanın kendileri için önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
“HEDEFİMİZ UÇAK BİLET FİYATLARINI DÜŞÜRMEK”
Hava ulaşımında yaşanan sorunlar ve yüksek bilet fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ataoğlu, ülkeye yeni bir hava yolu şirketinin sefer düzenlemesi için yoğun çaba ortaya koyduğunu söyledi.
Ancak kendi iradesi dışında gelişen çeşitli nedenlerden dolayı bu girişimin sonuçlandırılamadığını belirten Ataoğlu, daha sonra bayrak taşıyıcı bir hava yolu şirketinin kurulması yönünde önemli girişimlerde bulunduğunu kaydetti.
Söz konusu çalışmaları belirli bir aşamaya kadar getirdiğini ifade eden Ataoğlu, temel hedeflerinin hava ulaşımında alternatifler yaratarak uçak bileti fiyatlarının düşürülmesini sağlamak olduğunu vurguladı.
“SADECE ELEŞTİRMEYİN, ÖNERİLERİNİZİ DE GETİRİN; BİRLİKTE BAŞARALIM”
Programda gençlerin eleştirilere yönelik yaklaşımının nasıl olduğu yönündeki soruyu da yanıtlayan Ataoğlu, Demokrat Parti’nin demokratik anlayışı gereği her türlü eleştiriye açık olduklarını belirtti.
Eleştirinin demokratik yaşamın doğal bir parçası olduğunu ancak yalnızca eleştirmekle sorunların çözülemeyeceğini ifade eden Ataoğlu, eleştirilerin somut önerilerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Gençlerin düşüncelerine ve çözüm önerilerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Ataoğlu, sorunların ortak akıl ve iş birliğiyle aşılabileceğini belirtti.
Ataoğlu, gençleri yalnızca eleştiren değil, çözümün de parçası olan bir anlayışla hareket etmeye davet ederek, ülkenin geleceği için birlikte çalışmaya ve birlikte başarmaya hazır olduklarını kaydetti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu