GenelKıbrısManşet

KITSAB’dan hükümete eleştiri

KITSAB: Hükümetin, turizmin açılması konusunda bütün yükü Turizm Bakanına bırakmış olması kabul edilemez

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin turizm politikaları eleştirildi.

18 Mayıs tarihli Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 3 Haziran’da kontrollü bir şekilde turizmi açma kararının henüz resmi olarak karara bağlanmamasının ‘düşündürücü’ olduğu belirtilen KITSAB açıklamasında, durumun ‘vahim’ bir noktaya ilerlediği kaydedildi.

Rum tarafının kapıları açma konusundaki isteğine işaret edilen açıklamada, KKTC yönetiminin olumlu adım atmaması “Kendi elimizle kendi toplumumuza uyguladığımız bir çeşit ambargo halini almaya başladığı anlaşılmaktadır” şeklinde nitelendi.

Hükümetin turizmin açılımı konusundaki tutumu da eleştirilen açıklamada, “Hükümetin, turizm açılımı hususundaki bütün yükü, Turizm ve Çevre Bakanı  Fikri Ataoğlu’nun omuzlarına bırakmış olması kabul edilebilir bir tutum değildir” ifadeleri kullanıldı.

3 Haziran tarihinde turizmin açılmasının önemine dikkat çekilen Seyahat Acenteleri Birliği açıklamasında, gerekli adımlar atılmazsa yaşanacak olumsuzlukların başta Başbakan Ersan Saner olmak üzere hükümetin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu