KıbrısManşetSiyasetTürkiye

KKTC makamları soruşturmasını yapacak ama eninde sonunda Türkiye’den destek istenmelidir

Ceza yargılaması yapılabilmesi bir suç dosyası ve zanlıya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “Zamanında dosya tam da burada tıkandı. Meselenin zanlısı ve tanığı eksik. Bu şekilde dosyanın ileriye gitmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu


Konuk olduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili, hakkında iddialar ortaya atılan kişiler zaten Türkiye’dedir ve TC vatandaşıdır. KKTC makamları soruşturmasını yapacak ama eninde sonunda Türkiye’den destek istenmelidir” dedi.

Ceza yargılaması yapılabilmesi bir suç dosyası ve zanlıya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Esendağlı, “Zamanında dosya tam da burada tıkandı. Meselenin zanlısı ve tanığı eksik. Bu şekilde dosyanın ileriye gitmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE MAKAMLARINDAN MUTLAKA DESTEK ALINMALI”

“Kimin söylediğinden bağımsız olarak bu faili meçhul cinayeti konuşmak için bir fırsattır. Bununla ilgili polisin de gerekli tahkikatı başlatması gerekiyor ama daha birinci aşamada tıkanıklık bekleniyor. Hakkında iddia atılan kişiler zaten Türkiye’dedir ve TC vatandaşıdır. Gelmezler ise soruşturmayı ileri götürmek mümkün değildir. O zaman Türkiye ile adli yardımlaşma yasası yürürlüğe konulmalı” diyen Hasan Esendağlı, “KKTC makamları soruşturmasını yapacak ama eninde sonunda Türkiye’den destek istenmeli. İzmir Barosu ile doğrudan temasımız var ve onlarla da irtibata geçeceği” diyerek, “Türkiye ile ilgili başka isimlerden de bahsedildi. Çok dikkatli olmak gerekiyor özellikle insan haklarıyla ilgili doğru adımlar atılmalı. Suçla bağlantısı olan kimler varsa araştırılmalı” diyerek iddialarda adı geçenlerin eğer suçluysa yargılanmaları, değillerse de aklanmaları çağrısında bulundu.

“ORTADA BİR İTİRAF VAR VE BU İDDİALARIN ÜZERİNE GİDİLMELİ”

“Kutlu Adalı cinayeti konusunda, işlenen veya işlendiği iddia edilen suçla ilgili malum kişi yeni bir şey mi söyledi? Derin devlet olgusunu ilk defa mı duyuyoruz? Hayır, duymuyoruz” diyen Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “Ama artık birden fazla isim var. Bir suç örgütü lideri bu faili meçhul cinayete kendisinin de dâhil olduğundan bahsediyor. Kayda alınmalıdır. Söylenenlerin değeri var mıdır noktasında ise, Şahadetin veya görgü tanıklarının birinci dereceden olması çok önemli. Ama sonuçta ortada bir isim ve iddialar var ve mutlaka üzerine gidilmelidir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu