GenelKıbrısManşet

Eğitim ordusunun %96’sı aşılandı, çocuk yaştakilere de Biontech aşısı uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitimde gidilecek yol haritasını anlattı

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ada TV’de eğitim öğretime dair önemli açıklamalarda bulundu.

2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime başlanacağı belirten Amcaoğlu, her alanda olduğu gibi eğitimde de aşılanmanın önemine vurgu yaptı.  “Telafisi mümkün olan sıkıntıları aşmak amacındayız” diyen Bakan Amcaoğlu, siyasetin eğitimden uzak tutulması konusunun da önemle altını çizdi.

“Eğitimi siyasetten uzak tutun”

Ülkede meydana gelen vakaların sebebinin büyük yaştakiler olduğunu dile getiren Amcaoğlu, hiçbir vakanın sebebinin çocuklar ve de okullar olmadığının vurgusunu yaptı.

Bakan Amcaoğlu, konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Yüz yüze eğitim ve aşının önemine değiniyoruz sık sık. Eğitimin kalitesi tekrardan yakalayabilmek için aşılanma çok önemli. Telafisi mümkün olan sıkıntıları aşmak amacındayız. Lütfen siyaseti eğitimden uzak tutun diyoruz. Eğitimde de 1 saniye bile kaybetme lüksümüz yok. Eksiklerimiz olabilir ama neler yapabileceğimizi konuşup çözmeliyiz. Bu yaşanan pozitif vaka oranları biz büyüklerin eseridir. Hiçbir vakanın sebebi çocuklar değil. Sürveyans komitelerinin sonuçlarına da baktığımızda hiçbir bulaşın kaynağı çocuklar ve okullar değildir. O yüzden biz büyüklerin çok daha dikkatli olması lazım. 13-14 Eylül’de okulların kapısını açıp öğrencileri öğretmenleriyle buluşturmak istiyoruz.”

Eğitimcilerin %96’sı aşılandı

Eğitim alanındaki aşılanma oranlarıyla ilgili de bilgiler veren Amcaoğlu, eğitimcilerin %96’sının aşılandığını söyledi. “Geçtiğimiz yıl çok büyük siyasi risk alarak aşıyı ön plana attım, kesinlikle öğretmenler aşılanmadan okullar açılmayacak dedim” diyen Amcaoğlu, bugün geldiğimiz noktada hem öğretmenlerin hem de yükseköğrenim için Ada’ya yurtdışından gelecek öğrencilerin aşılanabilmesi için gereken tüm şartların yerinde olduğunu şu cümlelerle ifade etti:

“Öğretmenler aşılanmadan okullar açılmayacak dediğim günlerde ülkede aşı bile yoktu. Nasıl tedarik edileceğine dair bir konu da konuşulmuyordu. Bugün, Sağlık Bakanlığı’nın depolarında;  150 bin Sinovac, 80 bin Astrazeneca, 10 bin de Biontech aşısı yükseköğrenim ile özellikle 3.dünya ülkelerinden gelecek olan 40 bine yakın öğrencinin aşılanması, TC’den gelecek 35 bine yakın öğrencinin de aşı eksikliği varsa tamamlanması için hazır vaziyette. Yani eğitimi bir bütünsellik olarak ele alıyoruz. 20.500 kişilik eğitim ordusu bir bütünsellik olarak ele alınıyor. 5864 civarında öğretmenimiz var, %96’sı aşılandı. Yalnızca öğretmenler de değil, 20.500 kişilik bir eğitim ordusu. Aşılanmayanlar da var; malum gönüllülük esaslı bir unsur aşı konusu. 1800 civarında öğretmenimiz orta eğitimde görevli ve 50’si aşılanmamış. Toplamda 50’ye yakın öğretmenimiz var aşılanmayan.”

Öğrenciler Biontech aşılanacak

Öğrencilerin aşılanması konusunda da gelişmeleri değerlendiren Bakan Amcaoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği gibi çocuklara BionTech aşısının yapılacağından ve konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarından bahsetti:

“Türkiye 15 yaş üzerini aşılıyor. Biz de şuan ki duruma göre 210bin nüfusa 2.doz aşı yapıldı. Aşının oranına göre sıkıntılar ortadan kalkacak. Dünya Sağlık Örgütü, sadece Biontech aşısının çocuklara yapılacağı açıklanmıştı. Bizde de böyle olacak. Sağlık Bakanlığı’nın da çalışmaları var bu konuda. Çocukların aşılanması ile alakalı, Biontech aşılarına göre hareket edeceğiz. Yaklaşık 6 bin doz Johnson&Johnson aşısını da herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından yaz okulundaki öğrencilere yaptık geçtiğimiz dönem.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu