GenelKıbrısManşet

“Açlık sınırı, yoksulluk sınırı, hayat pahalılığı oranı ortada; rakam da buna göre belirlenecek”

Asgari ücret masasında işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, katıldığı programda asgari ücret konusunu değerlendirdi.

-Mine İçsel

Asgari ücret masasında işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, katıldığı programda asgari ücret konusunu değerlendirdi.

Gökhan Altıner’e konuşan Serdaroğlu, hayat pahalılığı oranının mutlaka asgari ücrete yansıtılmasını hatta daha da üzerine bir rakamda anlaşılması gerektiğini söyledi.

“Geçtiğimiz dönemdeki ücret hayat pahalılığı oranının altında belirlendi”

Geçtiğimiz asgari ücretin hayat pahalılığı oranı baz alınarak açıklanmadığını bu nedenle yeni belirlenecek asgari ücretin, hayat pahalılığı oranının daha üzerinde bir oran yansıtılarak belirlenmesi gerektiğinin de önemle altını çizdi.

“Rakamlar ortada; buna göre bir ücret belirlenmeli”

Geçtiğimiz hafta toplanan masada rakamların konuşulduğunu belirten Serdaroğlu, net bir sonuca ulaşılmadığını söylerken; 11 bin 300 TL’lik açlık sınırının, 19 bin 600 TL’lik yoksulluk sınırının ve de mevcut hayat pahalılığı oranının da ortada olduğunu hatırlatarak açıklanacak ücretin, bu rakamlara göre belirlenmesi gerektiğinin vurgusunda bulundu.

“Yeni asgari ücret bugün açıklanabilir”

“Asgari Ücret Masası’nı terk eden taraf olmayacağız. Olmamak için gayret göstereceğiz” diyen Serdaroğlu; yeni asgari ücretin bugün açıklanabileceğini de dile getirdi.

“Şartlar normal olsa; işverenin de asgari ücretin artmasını istiyor olması lazım”

İşverenin toplantıdan önce dile getirdiği rakama da vurgu yapan Hür-İş Federasyonu Başkanı; “Adaletli bir vergi sistemi olsaydı ülkede, İşveren de asgari ücretin artmasını isterdi. Çünkü asgari ücret arttıkça işverenin ödediği vergi düşecek. Ama bizim ülkemizde adaletsiz ve hukuksuzluklar yaşandığı için, kimse ödemesi gereken vergi oranını ödemediği için böyle durumlar yaşanıyor” diye ekledi…

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu