KıbrısManşet

Altınkalpler Yaşlı Bakımevi’nde koronavirüs paniği yaşandı

Dün akşam saatlerinde Lefkoşa Dumlupınar'da faaliyet gösteren Altınkalpler Yaşlı Bakımevinde koronavirüs paniği yaşandı.

Altınkalpler Yaşlı Bakımevinde bulunan ve yaşları 80 ile 103 arasında değişen 7 yaşlının test sonuçları pozitif çıktı, 7 kişinin ise test sonuçları bekleniyor.

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, bakımevinde 14 yaşlının hastaneye getirildiğini doğruladı.
7 kişinin testinin pozitif olduğunu da aktaran Uçaner, pozitif olan 3 hastanın hastaneye yatırıldığını da ifade etti.

Konuyla ilgili bakımevinde kalan anneanne kaybeden Bolkan Hüseyin Bardak şu iletiyi paylaştı:

14 bakıma muhtaç yaşlı hasta bu yaşlılarımızın 7si pozitif diğer 7sinin ise sonucunun beklendiği söylenmekte. Bu önemli bilgiyi ise bizimle paylaşan sorumsuz diye SUÇLANAN pandemi bölümü başhekimi. Bakım evinin emekçileri de bu sayıların dışın da sonucu beklenen kişiler. ( belki de sonuçları pozitif olmuştur bile dileğim olmaması yönünde )

 Sağlık Bakanlığı’nın aranıp gelmediğini ve bundan şikayetçi olduğunu söyleyen bir bakım evi.
 Bundan dolayı isyan eden, serzenişte bulunan bakım evinde ki kişilerin yakınları.
Aslında hepsi bir kaos ortamının bire bir yaşanmış hali. Peki size soruyorum. Tüm basın yayın organları ve yetkililere buradan söylüyorum.
Bu bakım evi bugüne değin kaç kişinin PCR/ANTİJEN testini ziyaret esnasında sorguladı?
Kaç kişinin kaydını tutanak defterine tutup denetimlerini yaptı?
Ben bizzat aile yakını olarak size buna cevap vereyim.
Bir kere bile giriş çıkışlar esnasında testim sorulmadı, adım, soyadım ve diğer bilgilerimin olduğu bir tutanak defterine not tutulmadı. Evet acılı aileler olarak bizler isyan ediyoruz 80 ile 101 yaş aralığın da orada bulunan aile yakınlarımız var diye. Peki bir kişi de benim yanım da durup sorguladı mı acaba neden bize girişler de bu sorular sorulmuyor neden tutanak tutulmuyor…
Evet bunu da belirteyim sizlere. Benim yakınım (anneannem) o bakım evinde olan diyaliz hastası olan bakıma muhtaç bir yaşlı birey ve bugün itibari ile vefat etti. Şimdi bunun suçlusu çıkıp sağlık bakanlığını ve yetkilileri suçluyor ama kendileri bir kere bile BEN ziyaretçi olarak içeriye girerken ne bir test sonucumu ne de bilgilerimi kayıt altına almıyor. Aile yakını olarak anneannemi ziyaret etmeye giden diğer bireylere de sorulmuyor. ( Bu bahsettiğim süre ise yaklaşık 2 ay boyunca her gün tekrarlanmakta )
Bu durum da sorumsuz kim oluyor ? Bakım evi yetkilileri mi yoksa iş işten geçtikten sonra
“gelin bize test yapın”
çağrısına geç dönüş yaptığı iddia edilen sağlık bakanlığı yetkilileri mi ?
Evet acımız büyüktür. Anneannemi kaybettik tüm ailemizin ve sevenlerinin başı sağolsun. Dilerim bakım evin de bulunan diğer tüm yaşlılarımız ve çalışan emekçiler aynı acıyı yaşamaz. Bu tüm yetkililere bir ders olsun lütfen ama lütfen bakım evlerinin tümüne denetimleri artırın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu