GenelKıbrısManşet

Arıklı: Turizmciler feryat etmekte haklı

Açlık grevinin dördüncü gününde olan Turizm Emekçileri İnisiyatifi üyelerinin ziyaret eden Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı, "Turizmcilerin feryatlarının 1 yıldan beridir hem vicdanları hem de kulakları tırmaladı" dedi.

 

Turizmcilerin feryatlarının 1 yıldan beridir hem vicdanları hem de kulakları tırmaladığını aktaran Arıklı, “Evlerine ekmek götüremiyorlar. İşlerinden uzak, kiralarını ödeyemeyen, çocuklarının okul taksitlerini ödeyemeyen binlerce insanda bahsediyoruz” ifadelerini kullanarak devlet olarak turizmcilerin feryatlarına cevap veremediklerini vurguladı.

12 Nisan’dan sonra turizm sektörü için açılımın başlayacağını ifade eden Arıklı, “Umuyorum ki en azından 2021 yılı turizmcilerin yaralarını sarmak için de bir başlangıç olacaktır ve bir yıllık kaybı en aza indirebilecekler” dedi.

Bütün gayretimiz 2022 yılını kazanmak diyen Arıklı, “Kapalı charter seferleri ile canlandırmaya çalışıyoruz. Turizm sezonu çok yıkıcı bir yıl yaşadı” sözleri ile turizmcilerin feryat etmekte  haklı olduğunun altını çizdi.

Devletin imkanları hakkında da konuşan Arıklı, 1500 TL’leri tam ödeyemedik ancak kararları biz almadık biz üretmedik. Kararlar Sağlık Üst Kurulu’nun kararlarıydı” diyerek Güney Kıbrıs’ta turizmdeki açılım kararlarının örneklerini vererek “Umarım alınacak son kararlarda Güney Kıbrıs’ı göz önünde bulundururlar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu