DünyaGenelSağlık

AB, seyahat için güvenli ülkeler listesini güncelledi!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Covid-19'la mücadele kapsamında ABD ile beraber 5 ülkeyi güvenli seyahat listesinden çıkardı.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla uluslararası seyahat listesini güncelleyen AB üyesi ülkeler, ABD ve 5 ülkenin AB’nin güvenli seyahat listesinden çıkarıldığını duyurdu.

AB güvenli seyahat listesinde Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Brunei, Ürdün, Katar, Moldova, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna ve Çin yer alırken güncellenen listeye göre ABD ile beraber Kosova, İsrail, Karadağ, Lübnan ve Kuzey Makedonya seyahat kısıtlamalarının uygulandığı ülkeler arasında yer aldı.

AB’de yer alan ülkeler kendi sınır politikalarını belirleme özgürlüğüne sahip olsa da AB güvenli seyahat listesi ile blok genelinde seyahat kurallarının birleştirilmesi ve ortak hareket edilmesi amaçlanıyor. AB ülkelerinin belirleyeceği politikalara göre, seyahat kısıtlamaları listesinde bulunan ülkelerden gelen ziyaretçilere test ve karantina uygulama zorunluluğu gibi daha sıkı yaptırımlar uygulanıyor. Avrupa Konseyi, her iki haftada bir seyahat kısıtlamaları listesini gözden geçiriyor ve gerektiğinde güncelliyor.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu