DünyaGenelManşetTürkiye

ABD, Almanya ve Fransa’dan Türkiye için terör saldırısı uyarısı

Danimarkalı aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da gerçekleştirdiği alçak eylem Kur'an- Kerim yakmasının ardından ABD, Almanya ve Fransa Türkiye'ye bulunan vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Türkiye'de terör saldırıları riskinin arttığını belirten 3 ülke, vatandaşlarının kalabalık yerlerde ve ibadet alanlarında dikkatli olmalarını istedi.

Aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi Lideri Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinin yankıları sürerken ABD, Almanya, Fransa, Türkiye’de bulunan vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Alçak eylem nedeniyle Türkiye’de terör saldırısı riskinin arttığı bu nedenle kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

ALMANYA: TÜRKİYE’DE TERÖR RİSKİ ARTTI!

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kısa bir süre önce İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılması Türkiye’de terör saldırıları riski artırmıştır. Bu nedenle özellikle yoğun, kalabalık kamusal yerlerde bulunmaktan kaçınılmalı ve dini ibadet yerlerini ziyaret ederken dikkatli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

ABD: MİSİLLEME SALDIRILARINA KARŞI DİKKAT!

ABD’nin Büyükelçiliği ise açıklamasında şunları söyledi:

“Avrupa’da son zamanlarda yaşanan Kuran yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye’deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya önceden hiç uyarı vermeden saldırabilirler.”

”Batılıların uğrak yeri olan yerlerde tetikte olun. Kalabalıktan kaçının. Düşük bir profil tutun. Çevrenizden haberdar olun. Güncellemeler için yerel medyayı izleyin. ABD vatandaşlarına yönelik en son Uyarılar ve Mesajlar için Büyükelçilik sitesini takip edin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu