DünyaGenelManşet

ABD Başkan Biden, otomobil endüstrisinin geleceği elektrik  

İklim değişikliğine en büyük etkiyi yaratan egzoz gazı salınımında ABD Başkanı Joe Biden, ülkede 2030’a kadar satılacak araç ve hafif kamyonların yüzde 50’sinin sıfır5 emisyonlu olmasını öngören kararnameyi imzaladı. 

ABD Başkanı Biden, kararname imza öncesi yaptığı konuşmada, ABD’nin başta dünyanın en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarları olan Çin olmak üzere diğer birçok ülke ile rekabet halinde olduğunu aktarırken, otomobil endüstrisinin geleceğinin elektrik olduğunu belirtti. 

“LİDERLİĞİ GERİ ALMAMIZ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK” 

Otomobil endüstrisi ve iklim değişikliğinde önemli rol oynayacak elektrikli araç pazarının en önemli parçasının bataryalar olduğunu kaydeden Biden, batarya üretim kapasitesinin yüzde 80’inin Çin’de bulunduğunu ifade ederken, elektrikli araç ve batarya üretiminin ABD’de de yapılması gerektiğini vurgularken, “Liderliği geri almamamız ve tekrar lider olmamamız için hiçbir neden yok.” dedi. 

“ÜRETİM KAPASİTEMİZE YATIRIM YAPMAYA DEVAM ETMELİYİZ” 

Biden, Trump yönetiminin araç emisyonları ve verimlilik standartlarını değiştirme sürecinin başlayacağını kaydederken, temiz enerjiye yönelik atılacak yeni adımlarını anlattı. 

Biden, 2030 yılına kadar ABD’de satılacak tüm araçların yüzde 50’sinin elektrikli olmasının hedeflendiğini dile getirirken, ABD Başkanı Biden, “Bu önemli bir şey ancak tüm potansiyeli ortaya çıkarmak için çalışanlarımıza ve üretim kapasitemize yatırım yapmaya devam etmeliyiz.” İfadelerini kullandı. 

ABD Başkanı, konuşmasının ardından Sıfır Emisyon Kararnamesi’ni imzaladıktan sonra, elektrikli Jeep Wrangler ile Beyaz Saray’da tur attı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu