DünyaGenelManşetSiyaset

ABD Başkanı Biden yeni paket için büyük şirketlerle bir araya gelecek

ABD Başkanı Joe Biden, 'Yeniden, daha iyi inşa et' (Build Back Better) adlı ekonomik planına destek için General Motors, Microsoft ve emeklilik fonu TIAA'nın CEO'larını Beyaz Saray'da ağırlayacak

ABD Başkanı Joe Biden, geçen sene Temsilciler Meclisi’nden geçen ancak Senato’da bekleyen Build Back Better isimli paketi görüşmek için 10 büyük şirketin CEO’larıyla görüşecek. CEO’ların paketin Amerikan iş dünyası ve ekonomilerini nasıl etkileyeceği konusunu müzakere etmesi bekleniyor.

Paket, iklim değişikliğiyle mücadele ve çocuk bakımı, erken eğitim gibi alanlara milyarlarca dolarlık harcama öngörülüyor.

Toplantıya katılacak isimler arasında Ford Motor yöneticileri, Siemens ve Salesforce.com CEO’su da bulunuyor. Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve ABD Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Brian Deese’in de toplantıda yer alacağı belirtildi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, yöneticilerin paketin özellikle kurumlara vergi artışı gibi bazı maddelerini desteklemese de olumlu taraflarının maliyetlere daha ağır bastığı için destek vereceklerini belirtti.

(M.H)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu