DünyaManşet

ABD’de aniden sis bastırdı 158 araç birbirine girdi: 7 ölü

ABD’nin Louisiana eyaletindeki geniş çaplı bataklık yangını nedeniyle aniden bastıran sis ve duman otoyolda görüş mesafesini sıfıra yaklaştırdı. Yüksek hızda seyreden 158 araç zincirleme kazaya karıştı. En az 7 kişi ölürken, yetkililer ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisiana eyaletinde ilginç bir olay yaşandı. New Orleans kenti yakınlarındaki bataklıklar alev aldı. Sıcaklık değişimiyle ortaya çıkan sis ve yangın dumanı nedeniyle yeryüzünü yoğun bulutlar kapladı.

New Orleans’da yer alan bir otoyolda görüş mesafesi sıfıra yaklaştı. Yüksek hızda seyreden araçlar köprü üzerinde birbirine girdi.

Ortaya film sahnelerini aratmayan görüntüler çıktı. Bazı araçlar alev aldı. Önde yanıcı madde taşıyan bir tanker de yandı.

Zincirleme kaza nedeniyle en az yedi kişi öldü. Yetkililer 25 kişinin yaralandığını, ölü sayısının daha da artabileceğini ifade etti.

Zincirleme kazaya karışanlardan Clarencia Patterson Reed, “Önümdeki araca vurmadan durmayı başardım ancak arkamdaki gelip bana vurdu. Yaklaşık yarım saat boyunca kaza sesleri geldi.

Ulusal Hava Durumu Servisi’nin internet sitesinde yer alan verilere göre bölgede görüş mesafesi üç metrenin de altına indi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu