DünyaGenelManşet

ABD’de yüz binlerce kullanıcı sorun raporu bildirdi!

Kesintiler, ABD'de 15 eyalet ve bir bölgenin sandık başına gittiği Süper Salı başkanlık ön seçimleriyle aynı günde meydana geliyor.

Dünya genelinde Facebook ve  Instagram kullanıcıları sosyal medya platformlarından çıkarıldıklarını ve artık tekrar giriş yapamadıklarını söylüyor. Kesintiler, ABD’de 15 eyalet ve bir bölgenin sandık başına gittiği Süper Salı başkanlık ön seçimleriyle aynı günde meydana geliyor.

İnternet hizmet kesintilerini izleyen bir site olan DownDetector, ABD’li Facebook kullanıcılarından 500.000’den fazla sorun raporu aldığını ve yaklaşık Instagram ile ilgili 70.000’den fazla sorun bildirildiğini söyledi. DownDetector’a göre en sık bildirilen sorunlar Facebook uygulamasına giriş yapmak ve Instagram uygulamasıyla ilgili sorunlardı. DownDetector’a göre dünyanın dört bir yanındaki Facebook kullanıcıları, hizmete giriş yapamadıklarını bildirdi. Sosyal medyadaki bazı kişiler, hizmetten çıkarıldıkları ve şifreleriyle tekrar giriş yapamadıkları için hesaplarının saldırıya uğradığına dair endişelerini dile getirdi.

KESİNTİLER SÜPER SALI’YA DENK GELDİ

Kesintiler, ABD başkanlık yarışında geri sayım sürerken Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump’ın seçmen nezdindeki güçlü pozisyonlarını net şekilde ortaya koyması beklenen ve “Süper Salı” olarak bilinen 15 eyaletteki ön seçimlerle aynı gün meydana geldi. Kesintiler, seçmenlere ulaşmak için ağırlıklı olarak Facebook ve Instagram gibi platformlara dayanan başkanlık kampanyaları için sorun teşkil edebileceği belirtiliyor.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu