ManşetTürkiye

ABD’li eski diplomat: Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı düşmanca davranışı şoke edici

ABD'li eski diplomat ve analist Matt Bryza, Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz ve Ege'deki NATO misyonunu gerçekleştirdiği sırada bir diğer NATO ülkesi Türkiye'ye karşı "düşmanca davranış" sergilemesini "şoke edici" olarak niteledi.

ABD’li eski diplomat ve analist Matt Bryza, Yunanistan’ın, Doğu Akdeniz ve Ege’deki NATO misyonunu gerçekleştirdiği sırada bir diğer NATO ülkesi Türkiye’ye karşı “düşmanca davranış” sergilemesini “şoke edici” olarak niteledi.

ABD’li eski diplomat ve analist Matt Bryza, Yunanistan’ın 23 Ağustos’ta Girit Adası’nda konumlu Rus yapımı S-300’lerle Türk F-16’larına yaptığı tacize ilişkin değerlendirmede bulundu:

“Ankara’nın belirttiği gibi askeri prosedürlere göre bu, düşmanca bir davranıştır. Benim için bir NATO müttefikinin diğer bir NATO müttefikine karşı bu şekilde bir eylemde bulunması şoke edici.”

Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyinin üyesi ve ABD’nin eski Bakü Büyükelçisi Matt Bryza, olayı, Ankara’nın Ağustos 2020’de iki ülke arasında yükselen gerilimi düşürme çabalarını reddeden Yunan tarafının “bir başka tırmandırma işareti” olarak gördüğünü belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu