GenelKıbrısManşet

Büyükyılmaz: “23 gündür Sayıştay raporu bekliyoruz, 20 gün içinde akaryakıt almamız gerek”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, Ada TV’de Gündem Özel programına katılarak akaryakıt ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

 

Cüneyt Oruç’a konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, 23 gündür Sayıştay raporu beklediklerini belirterek, akaryakıt ihalelerinin adeta arapsaçına döndüğünü belirtti. 23 gündür rapor çıkmamasını da eleştiren Büyükyılmaz; “Kıb-Tek’i dövenler şimdi nerede, neden sonuç raporunun bu kadar uzun sürmesini eleştirmiyorlar” diyerek, sessiz kalan kesime serzenişte bulundu.

35 günlük akaryakıt kaldı

35 günlük akaryakıt kaldığını belirten Büyükyılmaz, Başsavcılık’tan gelecek olan görüşe göre bir yol haritası çizileceğini dile getirerek; 23  gündür olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıtın verilmiş olunmasının kurum için de, ülke için de daha yararlı olabileceğini, olumsuz bir sonucun çıkması durumunda alınacak önlemler konusunda daha hazırlı olunabileceği mesajını verdi.

Yeni bir kriz mi?

Akaryakıt ihalesi konusunda gözlerin Merkezi İhale Komisyonu’nda olduğuna vurgu yapan Büyükyılmaz, olumsuz bir yanıt gelmesi halinde, ülkeyi yeni bir krizin beklediğine işaret etti.

Ülkede 35 günlük akaryakıt kaldığının bir kez daha altını çizen Büyükyılmaz, 20 gün içerisinde akaryakıt alınması gerektiğini belirterek, alım için uygulanan prosedürlerin de fuel oilin kolay bulunabilen bir akaryakıt olmamasından dolayı uzun sürdüğünü ifade etti.

“Ağustos ayına geri dönmek istemiyoruz”

“Darboğazdayız, her gün daha huzursuz oluyoruz çünkü kararın 15 gün içerisinde çıkması lazım” diyen Büyükyılmaz, Ağustos ayında yaşanan süreci yeniden yaşamak istemediklerinin altını çizdi.

“TPIC’ten almak zorunda kaldık”

Ağustos ayında yaşanan akaryakıt kıtlığına değinen Büyükyılmaz, ihaleye giren firmaların stoklar tükenirken akaryakıt vermek istemediğini dile getirerek; elektriksiz kalalım diye uğraştılar, Enerji Bakanı başarısız olsun, kendileri galip gelsin istediler. Onlardan dolayı dara düştük; TPIC’ten akaryakıt almak zorunda kaldık” dedi.

“Getirilen akaryakıt bize verilen değerin karşılığıydı”

Türkiye’den tankerlerle getirilen akaryakıt konusundaki eleştirilere değinen Büyükyılmaz, konu ile ilgili şöyle konuştu:  Kıbrıs Türkü’nün enerjisiz kalmaması için Türkiye’nin uzattığı eli , kimse görmek istemedi. Bir gecede 2900 ton getirdik. Huzura kavuştuk. Bu lojistik yardımı bile küçümsediler. Kirli dediler. Bunun hayata geçmesiyle neler kazandık neler kaybettik kimse farkına varmadı. Bu getirilen akaryakıt bize verilen değerin karşılığıydı, anlayamadılar”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu