DünyaEkonomiGenelManşet

‘Acentrik’ işletmelerin veri alıp satmalarını sağlayacak

Mercedes Benz Group'un bir parçası olan “Daimler Güney Doğu Asya”, blokzincir tabanlı bir veri paylaşım platformu başlatmak için Ethereum Layer-2 ölçekleme çözümü Polygon'dan yararlandı.

Mercedes Benz Group’un bir parçası olan “Daimler Güney Doğu Asya”, blokzincir tabanlı bir veri paylaşım platformu başlatmak için Ethereum Layer-2 ölçekleme çözümü Polygon’dan yararlandı.

“Acentrik” olarak adlandırılan platform, işletmelerin veri alıp satmalarını sağlayacak. Acentrik teoride bir Mercedes-Benz ortağı tarafından piyasaya sürülmesine rağmen, blokzincir platformu sigorta bilgilerinden klinik deneylere kadar farklı verilerin ticaretini yapmak için kullanılabilecek.

Benzer girişimlere sahip çoğu platformun aksine, Acentrik’in verileri blokzincirinde saklanmayacak. Ledger Insight raporuna göre, her veri kümesini temsil etmek için, birlikte depolanan bir meta veri karmasıyla birlikte Nitelikli Fikri Tapu (NFT) kullanılacak.

Rapora göre, verilerin alım satımı Polygon ve Ethereum Rinkeby test ağı üzerinden yapılacak. Verilerin parasal değerini koruma çabalarının bir parçası olarak, işletmelerin veriler için stabilcoin kullanarak ödeme yapması bekleniyor.

Bununla birlikte, işlemler Polygon üzerinde gerçekleştirildiğinden, kullanıcıların ağın yerel kripto para birimi MATIC’i kullanarak gaz ücreti ödemeleri gerekecek. İşlem tamamlandıktan sonra alıcılar, AWS 53 veya IPFS’de depolanan temel verilere erişebilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu