GenelKıbrısManşetSağlık

Acil Servis’te sahte memur skandalı

Bir kadın “Bakanlık tarafından atandım” yalanıyla gecelerce Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalıştı

Bir kadın “Bakanlık tarafından atandım” yalanıyla gecelerce Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalıştı

Devrim DEMİR

SAHTE MEMUR HERKESİ KANDIRDI

Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde günlerce kendini “atanmış memur” diye göstererek çalışan bir kadın, İdare Amirliği’ne yapılan şikâyet sonrası fark edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderildiğini beyan ederek Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servis ‘Kayıt’ bölümünde gece vardiyasında çalışan kadın, günlerce iş başı yaptı. Meçhul kadın, gelen hastaların sevk yazısını dahi yazdı. TİKEN Gazetesi’nin elde ettiği bilgiye göre isminin “Mehtap” olduğu öğrenilen kadının, çok sayıda hastaya işlem karşılığı makbuz kesip para aldığı da iddia edildi.

ÇALIŞANI 5 BİN TL DOLANDIRDI

Ülkede yaşanan garip olaylara yeni bir halka ekleyen kadının, “torpilim büyük yerden” edasıyla hastanede dolandığı belirtildi. Rahat tavırları ile günlerce herkesi kandıran kadının “çocuğunu işe aldıracağı” iddiasıyla bir hastane çalışanını da dolandırdığı ortaya çıktı. Hastane personelinden 5 bin TL alan sahte memur, başka bir personelin İdare Amirliği’ne yaptığı şikâyet sonrası fark edildi. Hastane İdare Amirliği, gece vardiyasında çalışan kadının evraklarını Bakanlıktan talep etmesi sonrasında gerçek ortaya çıktı ve olay polise aktarıldı.

BAŞHEKİMLİK OLAYI DOĞRULADI

Polis her yerde dolandırıcı kadını ararken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili gazetemize konuşmamayı tercih etti. Bakanlık Müdürü topu Başhekimliğe atarken, Başhekimlik olayın doğru olduğunu teyit etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu