KıbrısManşetTürkiye

Acıları bir kez daha tazelendi

Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden çocuklarımız, öğretmen ve velilerimiz için Adıyaman’a giden üst düzey heyet Savcılık’ ta ifade verdi, enkaz alanını inceledi…

Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden çocuklarımız, öğretmen ve velilerimiz için Adıyaman’a giden üst düzey heyet Savcılık’ ta ifade verdi, enkaz alanını inceledi…

DEVRİM DEMİR

HUKUKİ SÜRECİ YAKIN TAKİP
Adıyaman’da 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki üst düzey heyet dün Adıyaman’daydı. Üstel ve beraberindeki heyet, İsias Otel enkaz alanındaki incelemelerin ardından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren’den, İsias Otelde yürütülen hukuki süreç ile ilgili bilgi aldı.

ENKAZ ALANI İNCELENDİ BİLGİ ALINDI
Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı (CTP) Tufan Erhürman, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, milletvekilleri Talip Atalay, Hüseyin Çavuş, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Şampiyon Melekler Takımı’nın hayatını kaybettiği İsias Otel enkaz alanında incelemelerde bulundu.

GÖRGÜ TANIKLARI İFADE VERDİ
Adıyaman’da arama kurtarma faaliyetlerinde yer alan ve orada yaşanan her ana tanıklık eden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, milletvekilleri Hüseyin Çavuş, Talip Atalay, Orta Eğitim daire Müdürü Cengiz Uzun ve DPO Müsteşarı Durali Güçlüsoy yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcılarına ifade verdil.

ÜSTEL: ACIMIZ ORTAK VE BÜYÜK
Başbakan Ünal Üstel yaptığı açıklamada; “Asrın felaketinde binlerce canımızı kaybettik, Türkiye Cumhuriyeti’nin acısı ile aynı acıları yaşıyoruz. Çocuklarımız Adıyaman’a bir yarışma için gelmişlerdi, güzel bir galibiyet aldılar fakat kaldıkları otelde depreme yakalanarak hayatlarını kaybettiler. Acımız ortak ve büyük, çocuklarımızın hayatlarını kaybettiği otel ile ilgili başlatılan hukuki süreci yakından takip etmek için ikinci kez Adıyaman’a geldik” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu