KıbrısManşet

Açılmayı hedefleyen yiyecek sektöründeki işyerlerine önemli duyuru!

Sağlık Bakanlığı, yiyecek sektöründe paket servisle çalışmayı planlayan işletmelerin tüm çalışanlarına test yaptırması gerektiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, yiyecek sektöründe paket servisle çalışmayı planlayan işletmelerin, tüm çalışanlarına Kovid-19 testi yaptırması gerektiğini, aksi takdirde işletmelerini açamayacakları duyurusunu yaptı.

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde bulunan tüm restoranlar, pastaneler, tatlıcılar, kebap, döner, pide, pizza gibi fast food yapan yerler, büfeler, sandviç yapan yerler ve paket servisi yapan yerlerin, sadece yerinde paket ve evlere servis yapabilmesi için 5 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar çalışanlarına Covid-19 testi yaptırması gerektiğini duyurdu.

Gerekli Covid-19 testlerinin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’na giderek, başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti.

Yukarıda belirtilen iş yerlerinin adresleri, kaç personel çalıştıracakları ve isimleri ile başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, Covid -19 testlerinin hangi tarihte ve ne zaman yapılacağı konusunda gerekli bilgiyi vereceğini açıkladı.

11 Mayıs tarihine kadar tüm testlerin yapılması gerektiğinden ötürü, en geç 5 Mayıs tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği önemle arz edildi.

Belirtilen tarihlerde başvuru yapmayanların ise iş yerlerini faaliyete geçiremeyecekeleri vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu