KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Ada Pass’da büyük skandal… Aşısız kişilere Ada Pass satan şebeke çökertildi

Aşı Bilgi sistemi üzerinde değişiklik yaparak aşısız kişiler için sahte aşı kaydı oluşturan 1111 Çağrı Merkezi çalışanlarının 'aşılı olmayan kişilere para karşılığında aşı kaydı yaparak ada pass almalarını sağladıklarının tespit edilmesi üzerine tutuklandı

Sağlık Bakanlığı’nın hizmet alımıyla Global isimli özel bir şirket tarafından yürütülen 1111 Çağrı Merkezi’nin çalışanları tarafından aşı bilgi sistemi üzerinde yapılan sahtekarlıkla Ada Pass’daki büyük vurgun tespit edildi.

Aşı kayıtları sistemindeki hataların düzeltilerek Ada Pass  almakta sorun yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü için aşı kayıt sistemine erişim hakkı verilen 1111 Çağrı Merkezi çalışanları ellerindeki yetkiyi kötüye kullandı.

Aşı Bilgi sistemi üzerinde değişiklik yaparak aşısız kişiler için sahte aşı kaydı oluşturan 1111 Çağrı Merkezi çalışanlarının ‘aşılı olmayan kişilere para karşılığında aşı kaydı yaparak ada pass almalarını sağladıklarının tespit edilmesi üzerine tutuklandı.

Polis tarafından titizlikle ve gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma neticesinde aşısız kişilere sahte aşı kaydı satan şebeke çökertildi.

Bu sabah tutuklanarak ‘sahte resmi evrak düzenleme’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan 1 kadın zanlı aleyhinde  3 günlük tutukluluk emri temin edilirken, gün içerisinde bir çok kişinin daha tutuklandığı ve tutuklu sayısının artmasının beklendiği öğrenildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu