KıbrısManşetToplum

Alzheimer annesine sahte “sağlıklıdır” raporu hazırlatarak tüm malları üzerine geçirdi

Sahte belge ile ölen babasının tüm mallarını üzerine geçirdiği suçlamasıyla İskele Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan teyzesi Şeyda Luckinger’den şikâyetçi olan Şeyda Dik, TİKEN Gazetesi’ne konuştu:

Sahte belge ile ölen babasının tüm mallarını üzerine geçirdiği suçlamasıyla İskele Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan teyzesi Şeyda Luckinger’den şikâyetçi olan Şeyda Dik, TİKEN Gazetesi’ne konuştu:


ÖZEL HABER

10 YIL SONRA MAHKEMEYE ÇIKARILMIŞTI
Ülkede yaşanan skandal ve yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Sanık Şeyda Luckinger’in, kardeşini yok sayarak ‘tek evlat’ olduğunu gösteren bir şahadetname hazırladığı ve sahte evrakı muhtarlıkta onaylattığı öne sürülüyor. Kız kardeşi, kendisinden habersiz ve izinsiz babasına ait birçok arsayı satan Luckinger’den şikâyetçi olmuş ve Luckinger, 2022 yılının ekim ayında tutuklanarak Mağusa’da mahkemeye çıkarılmıştı. İskele Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya devam eden Şeyda Luckinger’den şikâyetçi olan yeğeni Avukat Şeyda Dik, adalete güvendiklerini ve davanın sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

NE VAR NE YOKSA SATTI
TİKEN Gazetesi’ne konuşan Şeyda Dik, teyzesi sanık Şeyda Luckinger’den annesi ile birlikte şikâyetçi olduğunu ifade etti. Tek evlat olduğunu gösteren bir şahadetname hazırlayarak mahkemeye veren Şeyda Luckinger’in babasına ait tüm malları üzerine geçirdiğini anlatarak, teyzesinin hazırladığı sahte evrakla yıllar içinde babasından kalan arsaları ve aracı sattığını kaydeden Dik, 2017-2018 yılları içinde alzheimer olan anneannesi için teyzesinin özel bir hastaneden ‘Sağlıklıdır’ raporu aldığını ve cezai soruşturmanın bu şekilde kapatıldığını kaydetti. Kalan mallara ara emri alındığını söyleyen Dik, iki yıldır yargılanan teyzesinin bir an önce hak ettiği cezayı almasını beklediklerini ifade etti.

“ADALET İSTERİZ”
 Annesinin şikâyeti doğrultusunda sahtekârlık yapan teyzesinin 2022 yılında tutuklandığını ve mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını kaydeden Dik, “Tek istediğimiz adaletin artık tecelli etmesi. Annemi yok sayarak tüm mal varlığını düzenlediği sahte evrakla üzerine geçirdi ve sattı. Hala teminat değişikliği yaparak yurt dışına çıkabiliyor. İskele Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Şeyda Luckinger bir an önce hak ettiği cezayı alsın” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu