KıbrısManşet

Adaylar Tatar’ın programa katılmamasına tepkili

Alkan, Tatar'ın programa gelmemiş olması nedeniyle kendisine tanınacak olan süreyi her adaya konuyla ilgili görüşlerini belirtmeleri için 1'er dakika verdi.

GIYNIK ÖZEL

Er Meydanı Seçim Özel programını sunan Mustafa Alkan, UBP Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Ersin Tatar’ın programa gelmemiş olması nedeniyle kendisine tanınacak olan süreyi her adaya konuyla ilgili görüşlerini belirtmeleri için 1’er dakika verdi.

Alkan, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a Başbakan Ersin Tatar’ın Ankara yolculuğu dönüşü sonrası herkese uygulanması kararı alınan karantina uygulanmasının uygulanıp, uygulanmayacağı sorusunu yöneltti ancak net bir cevap alamadı.

DENKTAŞ: NEREYE GAÇTIN BE ERSİN GIZMAYCAKTIK YA SANA

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Tatar’a soru hakkını kullanmak istediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Nereye gaçtın be Ersin gızmaycaktık ya sana. 11 Ekim’de nereye gaçacan? 9 Ekim’e kadar hangi ortamda isterse hangi kanalda rahat edecekse orada buluşmaya hazırım. Çocuk kandırmasınlar. Bu halk bunu yutmaz.

ARIKLI: COME ON ERSSS

Programa internet üzerinden katılan YDP Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı, 1 dakikaya ihtiyacı olmadığını söyledi ve “Come on Erssss” dedi.

AKINCI: HALK SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ, GÖRECEĞİNİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kendisinin pek söyleyecek sözü olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Vallahi ben ne deyim bu konuda. Halk söyleyeceğini söyledi, göreceğini gördü. Güle güle gitsin, güle güle gelsin.”

ERHÜRMAN, TAKDİRİ HALKA BIRAKTI

CTP Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, kendisine tanınan 1 dakikalık süreyi başka konuları konuşmak için kullanmak istediğini ifade ederek, takdiri halka bıraktı.

ÖZERSAY: BÖYLESİNE BİR AÇIKLAMA NE KADAR KABUL GÖRÜR GÖRECEĞİZ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, öncelikle Mustafa Alkan’ın sorusuna cevaben, “Sağlık Bakanlığı’na soracağız” yanıtını verdi ve ardından, Tatar’ın programa katılmamasıyla ilgili şunları aktardı:

“Kendi takdiridir tabi ki. Daha önce de bu konuşulmuştu. Gelmeyebilir, bunu söyleyebilirdi. Böylesine bir açıklama ne kadar kabul görür göreceğiz. Halk bunun takdirini verecek.

Tüm adayların açıklamalarının ardından program sunucusu Mustafa Alkan, bu yaşananlarla ilgili işin merkezindeki kişi olarak zamanı geldiğinde kendisinin de sözünü söyleyeceğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu