KıbrısManşetToplum

“Sokak lambalarımız bile yanmıyor”

Aydınköy Muhtarı ve aynı zamanda Güzelyurt Muhtarlar Birliği Başkanı Tamer Tayanç, ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu:

Aydınköy Muhtarı ve aynı zamanda Güzelyurt Muhtarlar Birliği Başkanı Tamer Tayanç, ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu:

DEVRİM DEMİR


UNUTULMUŞ KÖY, AYDINKÖY
Batı bölgesinin unutulan köylerinden biri olan Aydınköy, kaderine terk edildi. Karanlık çökünce sokak aydınlatmaları yanmayan köyde, devletten hizmet beklediklerini kaydeden Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, iki bine yakın bir nüfusu olan köyün çokça sıkıntıları olduğunu vurguladı. Üç köyün birleşimi ile ilkokullarının olduğunu, kendi imkânları ve Okul Aile Birliği’nin topladığı yardımlarla okullarını güzelleştirdiklerini kaydeden Tayanç, “Aydınköy insanı kendi ciğerini, kendi yağında kavuruyor” dedi.

“DEVLET HİZMETLERİNDEN ÇOK SANCILIYIZ”
Hükümet kanadıyla hiçbir işlerini çözemediklerini dile getiren Muhtar Tayanç, “Ulaştırma Bakanlığı’na hem yollarımız hem de yanmayan sokak lambalarına ampul takması çağrısı yapıyorum” dedi. Yollarında da sıkıntılar olduğunu, yılda bir kez Güzelyurt Belediyesi’nin yardımı ile sorunlarını çözmeye çalıştıklarını kaydeden Tayanç, “Hükümet edenler yüzünden muhtarlar yalancı pozisyonuna düştü. Devlet kurumlarında; bir bakan, müdürüne söz geçiremeyecek duruma geldi” şeklinde konuştu.

SAHA DEĞİL TAŞ YIĞINI
Aydınköy’de sadece yollar değil, gençlerin sosyalleşmesi için kullanılan saha da adeta nadas tarlaya döndü. Camisi olmayan köy Rum zamanından kalma kiliseyi camii olarak kullanırken, halı sahanın hali de içler acısı. Köyün spor kulübünün de kapanmak üzere olduğunu belirten Muhtar Tamer Tayanç, “Güzelyurt geneli için çok üzgünüm. 16 köy adına konuşacak olursam; bu köylerde yol, okul, kırsal kesim arsası batı bölgesinin en büyük sorunu. Futbol oynayacak bir sahamız bile yok” ifadelerini kullandı.

“HASTANE İNŞAATI FUHUŞ YUVASI OLDU”
Güzelyurt Hastanesi inşaatının de atıl vaziyette kalmasına büyük tepki gösterenlerden biri olan Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, köyde kalanların Güzelyurt Sağlık Ocağına gittiğini ifade etti. Tayanç, atıl vaziyette kalan yarım inşaatın, suç yuvasına döndüğünü kaydederek, “Bölge için oldukça önem arz eden hastane fuhuş yuvası olarak kullanılıyor yazıklar olsun” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu